فردای کرمان – گروه جامعه: سرپرست دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به زوند صعودی بیماری کرونا در استان، گفت: «۱۱ تیرماه جاری از ۷۲ بیماری بستری مشکوک در سطح استان، تست کرونای ۱۲ مورد مثبت شد، ۱۶ تیرماه، ۴۰ درصد تستها مثبت بود و ۲۲ تیرماه از ۱۲۰ مورد مراجعۀ سرپایی، ۸۲ مورد مثبت داشتیم و سیر بیماری کاملا صعودی است».
دکتر مهدی احمدینژاد با بیان اینکه سویههای جدید کرونا میزان سرایتپذیری زیادی دارند، دربارۀ تفاوت سویۀ جدید با سویههای قبل توضیح داد: «سویۀ جدید را با ویروس سرخک مقایسه میکنند زیرا بالاترین میزان سرایتپذیری را دارد و علائم آن بدندرد، تب، گلودرد، آبریزش بینی است که دو تا سه روز طول میکشد و درگیری راههای هوایی تحتانی - ریوی را کمتر داریم که یا به دلیل نوع سویه یا واکسیناسیون است اما علائم اولیه اذیتکننده است».
وی اضافه کرد: «نکتۀ قابل توجه این است که هرکس علائم سرماخوردگی دارد، مبتلا به کروناست مگر اینکه خلاف آن ثابت شود».
احمدینژاد افزود: «برای مقابله با سویۀ جدید کرونا باید تمام پروتکلهای قبلی را رعایت کنیم ضمن اینکه تهویۀ فضا خیلی مهم است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی شامگاه ۲۲ تیرماه در گفتوگوی ویژۀ خبری صدا و سیمای مرکز کرمان دربارۀ آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان اظهار کرد: «در رصدی که به صورت مکرر در استان داریم شیب صعودی بیماری را از اواسط خردادماه داشتیم و اقدامات مثبت را در مقابله با بیماری آغاز کردیم».
احمدینژاد با اشاره به اینکه وقتی شیب ابتلا را داریم قطعا ادامه مییابد، افزود: «هفتۀ اول خرداد چهار درصد تست پیسیآر بیماران مثبت شد، هفتۀ دوم سه درصد، هفتۀ سوم پنج درصد و هفتۀ چهارم ۱۰ درصد. هفتۀ اول تیرماه ۲۰ درصد تستها مثبت شد و بعد به ۲۸ درصد رسید».
وی اضافه کرد: «تستهای رپید نیز در همین زمان از ۱۰، ۱۶ و ۱۷ درصد مثبت به ۲۰ تا ۳۴ درصد رسیده است».
دوز سوم واکسن برای کوکان باید تزریق شود
سرپرست دانشگاه علومپزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه واکسیناسیون خوبی در استان کرمان داشتیم و جای امیدواری است، یادآور شد: «واکسن پیشگیری کامل ندارد اما کسانی که واکسیناسیون کامل شده باشند، در صورت ابتلا، به حالت خطرناک بیماری مبتلا نمیشوند».
وی دربارۀ پوشش واکسیناسیون در سطح استان کرمان بیان کرد:« ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در استان دوز اول را تزریق کردهاند، ۲ میلیون و ۸۰ هزار نفر دوز دوم و یک ملیون و ۸۸۰ هزار نفر دوز سوم را تزریق کردند که نشان میدهد تزریق دز سوم کاهش یافته و این زنگ خطر است و شاید نوعی عادیانگاری بین مردم است و فروکش کردن کرونا باعث شده واکسیناسیون از ذهن ما دور شود».
احمدینژاد در ادامه اظهار کرد: «پایان کرونا وجود ندارد. اگر سرماخوردگی تمام شده، کرونا هم تمام میشود. لذا یک ویروس است و در دنیا وجود دارد و باید برخورد با ویروس را مدیریت کنیم و راهش رعایت پروتکلها از جمله واکسیناسیون است».
وی ادامه داد: «ویروس جدید است و تعداد دوزهای واکسن برای مقابله با آن هنوز ۱۰۰ درصد در دنیا شناخته نشده است لذا در سال جاری باید تزریق دوز یادآور را انجام بدهیم و افرادی که شش ماه از تزریق واکسنشان گذشته، مراجعه کنند و در کودکان پنج تا ۱۸ سال اگر چهار ماه گذشته میتوانند دوز یادآور را بزنند».
احمدینژاد اظهار کرد: «کسانی که مبتلا به سرماخوردگی بوده یا تست کرونای آنها مثبت شده، یک ماه بعد از بهبودی میتوانند برای تزریق واکسن مراجعه کنند».
وی با اشاره به اینکه دوز سوم واکسن برای کوکان باید تزریق شود، گفت: «خانمهای باردار باید برای تزریق واکسن کرونا مراجعه کنند که سینوفارم برای این گروه در نظر گرفته شده است».
سرپرست دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: «برای بقیۀ افراد هر واکسنی در دسترس است، بهترین واکسن است زیرا واکسنها میزان شدت بیماری کرونا را کاهش میدهند».
سویههای جدید میزان سرایتپذیری زیادی دارند
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در بیماری کرونا به طور مکرر جهشهای مختلفی داشتهایم و ویروس کرونا جهشهای سریعی داشته است، بیان کرد: «سویههای جدید میزان سرایتپذیری زیادی دارند و در ماههای اخیر به دلیل واکسیناسیون و رعایت مردم کاهش ابتلا را داشتیم اما علیرغم تذکرات، عادیانگار در جامعه رخ داد».
احمدینژاد گفت: «در سوش جدید موارد بد حال کم است اما باید پروتکلهای بهداشتی، فاصلۀ اجتماعی و زدن ماسک را رعایت کنیم تا پیک را پشت سر بگذاریم». /پ
نظر خود را بنویسید