فردای کرمان – گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا از افزایش حدود ۴ برابری موارد ابتلا و بستری کرونا در ایران نسبت به هفتۀ قبل خبر داد و گفت: «تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا و افزایش رعایت شیوهنامههای بهداشتی، بهویژه استفاده از ماسک، فاصلهگذاری فیزیکی و تهویۀ مناسب، ضروری است».
حمیدرضا جماعتی افزود: «بر اساس مطالعات، پدیدۀ ابتلای مجدد به کرونا در زیرسویههای جدید اومیکرون برخلاف سایر واریانتها که سه ماه بود، به حدود ۴ هفته رسیده است».
وی توضیح داد: «اگر فردی مبتلا به زیرسویۀ BA.۱ شود، ممکن است ۴ هفته بعد به همان زیرسویه یا زیرسویههای دیگر اومیکرون از جمله BA.۲ یا BA.۴ یا BA.۵ مبتلا شود. در واریانتهای قبلی، سیستم ایمنی فرد باعث جلوگیری از عفونت مجدد میشد، اما در مورد زیرسویههای اومیکرون، عفونت تا ۴ هفته بعد از ابتلا، محتمل است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، وی سوم مردادماه بیان کرد: «در هفتادوچهارمین نشست کمیته عملی کرونا، آخرین اطلاعات سویههای اومیکرون به ویژه BA.۴ و BA.۵ در جهان بررسی و مشخص شد که در بیشتر کشورهای دنیا در اروپا از جمله فرانسه، انگلیس، آلمان، کشورهای آمریکای شمالی، جنوبی، نیوزیلند، استرالیا، ترکیه، قطر، ژاپن و اکثر کشورهای آسیایی، موارد مثبت و مرگومیر اومیکرون، در حال افزایش است».
جماعتی خاطرنشان کرد: «زیرسویۀ BA.۲.۷۵ در هند شناسایی و گزارش شده است و سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که این زیر سویه باید بررسی و رصد شود و در حال حاضر اطلاعاتی وجود ندارد که این زیرسویه موجب شدت بیماری نسبت به زیرسویههای دیگر اومیکرون میشود یا خیر، اما بهنظر نمیرسد با توجه به یافتهها، چنین مسالهای صادق باشد».
وی ادامه داد: «در جلسۀ کمیته علمی کرونا، نمایندۀ سازمان غذا و دارو در مورد تاریخ انقضای واکسنها و داروها گزارشی ارائه کرد که این روند در دنیا در مورد واکسن فایزر و آسترازنکا هم انجام میشود یعنی بعد از ۶ ماه بر اساس شیوهنامهها، استراتژیها و ارزیابیهای واکسن، تاریخ انقضا پس از تستهای تخصصی و پایداری میتواند تا ۶ ماه یا بیشتر افزایش یابد بنابراین تمدید تاریخ انقضای واکسنها، مسالۀ جدیدی نیست و در مورد همۀ واکسنها، چنین فرآیندی وجود دارد که بعد از ۶ ماه، با ارزیابیهای تخصصی سازمانهای غذا و دارو، تاریخ انقضای واکسنها میتواند تغییر پیدا کند».
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به انجام مطالعات اولیه و تستهای حیوانی برای تولید واکسن کرونا بر اساس زیرسویههای جدید تاکید کرد: «ممکن است زیرسویههای جدید اومیکرون، نسبت به واکسنهای قبلی تاثیر کمتری بپذیرند و به همین دلیل در دنیا و ایران، ارزیابیها انجام شده و نیاز به ساخت واکسن بر اساس سویۀ اومیکرون، ضروری به نظر میرسد و در حال تحقیق و تولید هستند. در ایران چندین شرکت واکسنسازی نیز وارد این روند شدهاند».
وی خاطرنشان کرد: «بیشترین تاثیر واکسنها در کاهش بستری و مرگومیر گزارش شده، اما هم اکنون بحث این است که با استفاده از واکسنها از ابتلا به بیماری نیز پیشگیری شود و بیشتر روی تقویت سیستم ایمنی مخاطی و تنفسی تمرکز شده است و برخی از شرکتها به سمت ساخت واکسنهای استنشاقی یا خوراکی رفتهاند تا علاوه بر کاهش شدت بیماری و مرگومیر، از ابتلا به کرونا نیز جلوگیری کنند». /پ
نظر خود را بنویسید