فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه ۱۹ شهرستان در استان کرمان تحت تاثیر سیل قرار گرفت و خساراتی نیز به باغهای پسته وارد شد، گفت: «پسته یکی از اقلام صادراتی و جزو سرمایههای کشورمان محسوب میشود. در همین راستا، بنا شد برای جبران خسارات وارد شده به این باغها و جمعآوری گل و لای از باغها تسهیلاتی ارائه شود».
محمدحسن نامی افزود: «طبق برآوردهای اولیه برای جمعآوری گل و لای از باغها به ازای هر هکتار ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه لازم است که خوشبختانه وزیرکشور در این خصوص دستورات خوبی را صادر کردند. باید این اقدام به سرعت و پیش از آنکه گل و لای به ریشه این درختان خسارت بزند، انجام شود».
وی همچنین، دربارۀ جبران خسارات سیلزدگان توضیح داد: «طبق قوانین و مقررات جبران خسارات ناشی از سیل با توجه به نوع کاربری، میزان خسارات وارده و مواردی از این دست، از محل بودجه سازمان مدیریت بحران کشور، صندوقهای بیمهای و ... پرداخت میشود».
وی با بیان اینکه سیل زدگان نباید نگرانی بابت جبران خسارات داشته باشند، درباره جبران خسارات واحدهای مسکونی گفت: «جبران خسارات بر اساس میزان درگیری در سیل، سطح درگیری، نوع تخریب و آسیب انجام میشود و بر این اساس وامهایی به شکل بلاعوض و کمبهره به سیلزدگان داده میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 11 مردادماه اظهار کرد: «در مرحلۀ اول، بودجهای از سوی دولت برای جبران اولیه برخی خسارات اختصاص داده میشود و با توجه به تاکیدات و دستورات ریاست محترم جمهوری، رسیدگی فوری به سیلزدگان در دستورکار قرار دارد».
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه بررسی خسارات ناشی از سیل نیازمند انجام اقدامات کارشناسی است، گفت: «این موضوع باید با دقت بالا انجام شود تا خدای نکرده حقی از کسی ضایع نشود. پس از انجام بررسیها و ارزیابی خسارات ارقام پیشنهاداتی از سوی سازمان به دولت ارائه میشود. در ادامه نیز با توجه به تشکیل پرونده برای واحدهای خسارت دیده اعم از واحدهای نیازمند بازسازی و تعمیر، مبالغی تحت عنوان وام بلاعوض و همچنین وام کمبهره به واحدها ارائه خواهد شد. علاوه بر آن یکسری تسهیلات نیز برای ساخت یا تعمیر منازل مسکونی ارائه میشود». / الف
نظر خود را بنویسید