فردای کرمان – گروه جامعه: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برای اعلام نتایج کنکور سراسری منتظر دریافت سوابق تحصیلی از آموزش و پرورش هستیم، گفت: «برخی رشتهها مصاحبه دارند که پس از ارسال به سازمان سنجش، طبق پیشبینیها هفتۀ آینده نتایج اعلام خواهند شد».
محمدعلی زلفیگل تاکید کرد: «سال تحصیلی جدید بهصورت کاملا حضوری آغاز میشود و دانشگاهها باید آمادۀ پذیرش دانشجویان باشند».
وی همچنین با بیان اینکه مقدمات اجرای مصوبۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور سراسری در حال مهیا شدن است، تاکید کرد: «هفتۀ آخر دی و اواسط تیر ۱۴۰۲ زمان برگزاری آزمون کنکور است. ۴۰ درصد سوابق تحصیلی با تاثیر قطعی و ۶۰ درصد نمرۀ کسب شده در آزمون، ملاک قبولی در کنکور است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، زلفیگل 19 شهریورماه با اشاره به برگزاری اجلاس روسای دانشگاههای سراسر کشور برای هماهنگی، همفکری و همافزایی بهمنظور بازگشایی دانشگاهها، بیان کرد: «سال تحصیلی جدید کاملا بهصورت حضوری آغاز میشود و دانشگاهها باید آمادهسازی کامل را انجام دهند».
وزیر علوم اضافه کرد: «برخی دانشگاهها از روز شنبه ۱۹ شهریورماه، بازگشایی شدهاند و برخی دیگر به علت اربعین با تاخیر آغاز به کار میکنند؛ اما آمادگی کامل وجود دارد. صندوق رفاه دانشجویان با دانشگاهها وارد مذاکره شده است و حمایتهایی جهت بازآرایی خوابگاههای خودگردان انجام شد؛ چراکه به علت شیوع ویروس کرونا با مشکل مواجه بودند».
وی گفت: «ظرفیتهای خوابگاهی را افزایش دادهایم و از بخش خصوصی هم کمک گرفتهایم. در دفترچۀ کنکور شرایط دریافت خوابگاه توسط دانشجویان ذکر شده است؛ اما از روسای دانشگاهها خواستاریم تا با دانشجویان کنار بیایند».
زلفیگل بیان کرد: «طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۱۰ درصد از اعتبارات تملک داراییها و ۱۰ درصد از درآمد اختصاصی دانشگاهها باید صرف ساخت خوابگاههای متاهلی شود. سعی کردهایم این مبلغ را از ظرفیت مصوبات سفر ریاست جمهوری در این زمینه تامین کنیم. امیدوارم سازمان برنامه بر اساس کمیسیون مادۀ ۲۳ کمک کند تا بتوانیم در بخش ساخت خوابگاههای متاهلی با سرعت بیشتری پیش برویم».
حذف کنکور بهترین گزینه است
وی در ادامه با بیان اینکه بهترین حالت این است که کنکور وجود نداشته باشد تا داوطلبان بدون استرس وارد دانشگاه شوند، گفت: «اما در شرایط فعلی با توجه به تعداد داوطلبان زیاد در برخی رشتهها راهی جز برگزاری کنکور نداریم».
وزیر علوم تاکید کرد: «حدود ۱۵ درصد از رشتههای دانشگاهی پرمتقاضی هستند. وقتی افراد نگران آیندۀ شغلی نباشند، بدیهی است که آن زمان برگزاری کنکور ضرورتی نداشته باشد».
وی افزود: «عدالت آموزشی در تمام دبیرستانها یکسان نیست؛ اما آموزش و پرورش در تلاش است تا با برگزاری کلاسهای برخط همۀ دانشجویان از استادان برجسته بهرهمند شوند».
وزیر علوم تاکید کرد: «بخشی از افراد وارد دانشگاه میشوند که حتما شغل دولتی به دست بیاورند که باید این موضوع اصلاح شود». /پ
نظر خود را بنویسید