فردایکرمان ـ گروه جامعه: درهای کاروانسرای وکیل، با برگزاری مراسم رسمی افتتاحیه، به روی گردشگران و بازدیدکنندگان گشوده شد.
این بنا که حدود 170 سال قدمت دارد، در کوچۀ 20 خیابان شریعتی (کوچۀ سردار) واقع شده و یکی از عناصر مجموعۀ بازار تاریخی کرمان است که اکنون بهعنوان هتل 5 ستاره با عنوان هتلبوتیک کاروانیکا به ظرفیتهای اقامتی استان کرمان افزوده شده است.
این هتل دو طبقه، 57 اتاق و سوییت و 152 تخت دارد.
روز شنبه و در جریان سفر وزیر میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری هتل کاروانسرای وکیل افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در ابتدای این مراسم، مرتضی خامی مدیرعامل هلدینگ سمگا (سرمایهگذاری میراثفرهنگی و گردشگری ایران) که سرمایهگذار و بهرهبردار این هتل است، گفت: «کار مهمی در استان کرمان انجام شده و شاید یکی از آرزوهای وزارت و استان کرمان بازسازی این اثر بود که سمگا با حمایتهای استانی و وزارتخانه آن را انجام داد».
وی با اشاره به برخی از فعالیتهای سمگا در حوزههای گردشگری افزود: «مجموعۀ گردشگری و هتلی در سیرجان در دست اقدام داریم و مجموعۀ تفریحی و اقامتی و هتل در بافت هم سال آینده به بهرهبرداری میرسد».
خامی با بیان اینکه سمگا در حوزههای پولی و بانکی در کرمان و دیگر استانهای کشور فعال است، ادامه داد: «سمگا این آمادگی را دارد مشابه مرمت و احیای هتل وکیل را در سراسر کشور انجام دهد».
وکیل الگوی جر
در ادامۀ مراسم، فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان اعلام کرد: «سیاست ما این است که با استفاده از ظرفیتهای کشور و استان بناهای تاریخی را احیا کنیم».
وی با بیان اینکه ۴۱ میلیارد تومان از تسهیلات تبصره ۱۸ به پروژۀ وکیل تزریق شد، تصریح کرد: «به همراه دکتر موسوی معاون عمرانی استاندار برای این پروژه جنگیدیم و بارها و بارها در جلسات مختلف آن را پیگیری کردیم و خوشبختانه کار به سرانجام رسید».
وی افزود: «این اتفاق میتواند برای کاروانسرای جر در مجاورت کاروانسرای وکیل الگو شود که فقط ۲۰ درصد از آن باقی مانده است».
فعالی اظهار کرد: «بسیاری از پروژههای استان آماده است تا به گروههای قوی سرمایهگذار از جمله میدکو، سمگا، ماهان و مشیز و ... واگذار شود».
وی اضافه کرد: «برخی از گروههای مالی را دعوت کردیم تا در این حوزه در استان سرمایهگذاری کنند».
امید به ثبت جهانی
همچنین، در این مراسم، رحیمپور مدیرعامل گروه هتلهای رِکسان وابسته به سمگا گفت: «وکیل بزرگترین کاروانسرای دو طبقۀ درونشهری جهان و بزرگترین هتل بوتیک دنیاست».
وی افزود: «پروژۀ مرمت این بنا را از مردادماه سال ۹۶ شروع کردیم و بهترین مرمتکاران ایران را به اینجا آوردیم. حین مرمت، حدود ۹۸۰ کامیون خاک از این بنا بیرون بردیم و سه هزار متر بتن ریخته شده است».
رحیمپور با بیان اینکه امیدوارم هستیم این بنا برای ۴۰۰ سال دیگر بماند، اظهار کرد: «در این هتلبوتیک هفت سوییت و ۱۵۲ تخت اقامتی با استاندارد پنج ستاره داریم».
وی بیان کرد: «این هتل میتواند مقصد گردشگری باشد و اگر ثبت جهانی شود برای بازدید از این بنا میتوانیم تور به کرمان بیاوریم».
مدیرعامل گروه هتلهای رِکسان ادامه دادد: «در این مرکز اقامتی مشکل پارکینگ و سپتیک فاضلاب داریم«.
حمایت بودجهای از گردشگری
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و راور در مجلس نیز در این مراسم با بیان اینکه هر کسی از این بنا بازدید میکند تلاش و کار انجام شده را تحسین میکند، گفت: «ظرفیتهایی مشابه کاروانسرای وکیل در کرمان داریم که باید به آن توجۀ ویژه شود».
وی افزود: «خوشبختانه امکانات بودجهای کشور شرایطی فراهم کرده که بتوانیم از آن استفاده کنیم و یکی از هدفگذاریها حمایت از بخشهایی است که با کمترین سرمایهگذاری، اشتغال ایجاد شود. گردشگری و صنایعدستی یکی از ظرفیتهای مهم کشور است که با کمترین منابع بیشترین اشتغال را دارد».
وی ادامه داد: «در سال منتهی به شهریور ۱۴۰۱ خوشبختانه ۳۶۰۰ میلیارد تومان منابع تبصره ۱۸ توزیع شد که کرمان در جذب آن اول شد».
پورابراهیمی گفت: «در سال پیشرو که از مهرماه شروع میشود نیز پیشبینی میکنیم امکان جذب ۲۰ هزار میلیارد تومان وجود داشته باشد».
وی خطاب به وزیر میراثفرهنگی اظهار کرد: «هر استانی امکان جذب بیشتر داشت در اولویت قرار داده شود».
وی همچنین از وزیر خواست تا به شهرستانهای استان نیز سفر کند.
گردشگری در غربت
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، استاندار کرمان نیز در این مراسم با بیان اینکه کرمان در هر سه بخش گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی حرف برای گفتن دارد، از وزیر خواست تا به مناطق مختلف استان سفر کند تا از نزدیک در جریان ظرفیتها و مسائل و مشکلات این بخشها قرار گیرد.
محمدمهدی فداکار گفت: «استان کرمان هفت اثر جهانی ولی فارس پنج اثر دارد با این حال، تعداد گردشگران ما قابل مقایسه نیست و کوتاهیهایی از جانب بنده و امثال بنده به گردشگری استان شده که باید جبران شود».
وی با اشاره به اینکه گردشگری استان زیر سایۀ معدن و صنعت و کشاورزی گم شده است، اظهار کرد: «با حمایت وزارتخانه و تلاشهایی که در استان میشود، امیدواریم گردشگری کرمان از غربت دربیاید».
افزایش تسهیلات
وزیر میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز در این مراسم گفت: «در سال سقف اعتبار تبصره ۱۸ این وزارتخانه ۳۰۰ میلیارد تومان بود، در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰۰ میلیارد تومان رسید و خوشبختانه این سهم در سال جاری تا ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و با سهم بانکها به ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید».
سید عزتالله ضرغامی افزود: «امسال سهم تسهیلات تبصره ماده ۱۸ استان کرمان در حوزۀ گردشگری ۸۰۰ میلیارد تومان و در حوزۀ صنایعدستی ۹۰ میلیارد تومان است».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «تصمیم خوبی در دهۀ ۷۰ در خصوص واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی در کشور گرفته شد و کارنامۀ خوبی در این حوزه وجود دارد اما برخی از پروژهها هم موفق نبودهاند».
وی با بیان اینکه هتل کاروانسرای وکیل با کیفیت خوبی مرمت و احیا شده است، اظهار کرد: «این پروژه ما را در ادامۀ اجرای قانون واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی تشویق و ترغیب میکند». / الف
نظر خود را بنویسید