فردایکرمان – گروه اقتصاد: عضو هیات رئیسه اتاق کرمان و نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران با اشاره به اثر تحریمها بر صادرات، گفت: «حداقل نیاز برای انجام صادرات، داشتن یک السی (اعتبارنامه معاملات تجاری بینالمللی) است که در حال حاضر سیستم بانکی کشور تحریم است».
عباس جبالبارزی افزود: «ما میخواهیم صادرات را افزایش بدهیم اما چون سیستم بانکی نمیتواند برای صادرکننده، السی باز کند و صادرکننده باید کالا را بر اساس اعتماد یا به امید خدا بفرستد و مشخص نیست که پول برمیگردد یا خیر».
وی همچنین با اشاره به مشکل ارز نیمایی، خاطرنشان کرد: «مگر میتوان با ارز آزاد تولید کرد و با ارز نیمایی برگرداند؟ همین موضوع سبب شده که صادرکنندگان از دور خارج شوند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در نشست رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران با فعالان اقتصادی استان کرمان که عصر پنجشنبه هشتم دیماه برگزار شد، با اشاره به مشکلات صنایع کوچک و متوسط، بیان کرد: «موضوع دیگر بحث بازاریابی خارجی است و صادرکننده باید این توانمندی را داشته باشد که بازاریابی خارجی را انجام دهد و نیاز دارد که حمایت شود».
جبالبارزی ادامه داد: «به دلیل تحریمها ترجیح میدهیم در خارج از کشور شرکت ثبت بدهیم و محصول را به نام شرکت خودمان صادر و آنجا دپو کنیم و بعد به نام شرکت خارجی بفروشیم و با یک روشی ارز را برگردانیم».
وی توضیح داد: «کارهای اولیۀ ثبت یک شرکت معمولی در یکی از کشورهای حوزۀ خلیجفارس، حداقل 30 هزار دلار هزینه دارد و برای یکسال که بخواهید بنگاه را نگهدارید تا به سوددهی برسد حدودا 80 هزار دلار نیاز است، با قیمت دلار امروز حداقل 4.4 میلیارد تومان هزینه برای ثبت شرکت در خارج از کشور نیاز است که بنگاههای کوچک و متوسط توان انجام آن را ندارند».
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان تاکید کرد: «آنچه که بتواند حمایت کند تا فعال اقتصادی بتواند مطمئن باشد که پس از ثبت شرکت دچار بروکراسی نمیشود وجود ندارد و این در حالی است که حداقل باید 300 تا 400 هزار دلار کالا را در آنجا دپو کنید. برنامۀ سازمان توسعه تجارت برای رفع این مشکل و حمایت از صادرکننده چیست؟».
وی در ادامه یادآور شد: «تفاهمنامهای با شرکت سازمان صنایع کوچک، سازمان توسعه تجارت، شرکت شهرکها و اتاق مشترک ایران و عمان منعقد شده که ما با اعتماد کامل این توافقنامه را برای کسانی که میخواهند در عمان شرکت ثبت کنند، اطلاعرسانی کردیم اما بعد اعلام شد که ثبت شرکت برای شرکتهای مدیریت صادرات است».
جبالبارزی اضافه کرد: «سازمان صنایع کوچک، متولی شهرکهای صنعتی است و شرکت مدیریت صادرات در شهرک ثبت نمیشود، اگر چنین چیزی امکانپذیر نیست چرا این تفاهمنامه را اجرا میکنند و بدتر از آن چرا صادرکننده را نسبت به اتاقها بیاعتماد میکنند».
وی افزود: «موضوع دیگری که در کشور مغفول مانده بحث شرکتهای مدیریت صادرات است، در کشور 17 شرکت مدیریت صادرات داریم که فقط چهار شرکت دارای رتبۀ سه هستند و این نشان میدهد ما نتوانستیم حلقۀ مفقودۀ بین مشتری خارجی و بنگاههای کوچک و متوسط را ساماندهی کنیم و این موضوع نیاز به حمایت جدی دارد». /پ
نظر خود را بنویسید