فردایکرمان – گروه جامعه: معاون غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی جیرفت از کمبود ۱۵۰ قلم دارو در جنوب کرمان خبر داد و گفت: «در تامین سرم و آنتیبیوتیک مشکل جدی داریم».
ابراهیم محمدی، عدم همکاری شرکتهای دارویی را یکی از دلایل کمبود دارو در شهرستان کهنوج دانست و افزود: «شرکت توزیعکنندۀ دارو در شهرستان کهنوج نداریم و متاسفانه حرفی از ما نمیشنوند، خیلی از شرکتهای دارویی که در کهنوج اقدام به توزیع دارو میکنند، یا در مرکز استان کرمان و یا در استان هرمزگان هستند و ما هیچ نظارت و دسترسی به این شرکتها نداریم».
وی همچنین ضمن گلایهمندی از سهمیۀ دارویی که به جنوب استان کرمان اختصاص یافته است، یادآور شد: «چرا سهمیۀ داروی جنوب کرمان باید مانند برخی از مناطق کم جمعیت و برخوردار باشد؟ ما هفت شهرستان هستیم چرا باید سهمیۀ ۷ شهرستان به اندازۀ دو شهرستان باشد؟ سهمیۀ ۱۰ درصدی را در هفت شهرستان چگونه توزیع کنیم؟».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، معاون غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی جیرفت ۱۹ دیماه در جلسه بررسی کمبود دارو در شهرستان کهنوج اظهار کرد: «تعدادی از داروهای کرونایی در انبارهای ما وجود دارد اما عدم همکاری شرکتهای دارویی یکی از دلایل کمبود دارو در شهرستان کهنوج است».
وی عدم اختصاص بودجه به وزارت بهداشت و عدم تامین مواد اولیه را از دلایل کمبود دارو بیان کرد و ادامه داد: «دلایل یاد شده باعث شدند بعضی از شرکتهای دارویی شیطنت کنند تا دارو در کهنوج کمیاب شود».
محمدی از موجود بودن داروهای دیابتی و قلبی در کهنوج خبر داد و گفت: «در تامین سرم و آنتیبیوتیک مشکل جدی داریم».
وی با ابراز تاسف از نحوۀ تجویز اقلام دارویی توسط برخی از پزشکان، یادآور شد: «۹۰ درصد نسخههایی که پزشکان برای بیمار تجویز میکنند، سرم و دگزامتازون دارند و باید بگوییم متاسفانه اخلاق پزشکی در نسخهنویسی زیر پا گذاشته شده است».
معاون غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی جیرفت خواستار دولتی بودن داروخانههای فعال در بیمارستانها شد و بیان کرد: «داروخانههای بیمارستانها در جنوب استان باید دولتی باشند ولی متاسفانه به بخش خصوصی واگذار شده و این معضل بسیار بزرگی است و موجب شده مشکلات متعددی به وجود آید».
وی با بیان اینکه بعضی از داروها ۲۰۰ برابر گران شده است، افزود: «۶۴ میلیارد تومان از بدهیهای دارویی به شرکتهای دارویی پرداخت شده است».
محمدی به مشکلات فراروی پیمانکاران دارویی بومی اشاره کرد و گفت: «نداشتن سرمایه در دست پیمانکاران ما باعث شده که بعضی از شرکتهای دارویی به داروخانهها در جنوب کرمان دارو ندهند ».
وی خاطرنشان کرد: «بر داروهای سهمیهای که در جنوب کرمان توزیع میشود، نظارت مستقیم داریم».
عدم نظارت باعث کمبود دارو شده است
فرماندار شهرستان کهنوج نیز در این جلسه با اشاره به کمبودهای اقلام دارویی و گلایهمندی مردم، گفت: «عدم نظارت صحیح بر داروخانهها موجب مشکلات متعددی شده که باید هر چه سریعتر رفع شود».
علی شعبانی خواستار تداوم جلسات با متصدیان داروخانهها هر ماه یکبار در شهرستان شد و با اشاره به اینکه با مشکل عدم قرارداد برخی بیمهها مواجه هستیم، اظهار کرد: «متاسفانه مردم بعضا به داروخانهها مراجعه میکنند و اعلام میکنند که برخی داروها مشمول بیمه نیست که معاونت غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی جیرفت باید نسبت به رفع این مشکل در شهرستان کهنوج هر چه سریعتر اقدام کند».
کریمینیا مدیر اداره بیمه سلامت نیز گفت: «بیمه سلامت با تمام داروخانههای سطح شهر قرارداد دارد و یکی از شروط قرارداد، داشتن مسئول فنی در شیفتهای مختلف است که بعضی داروخانهها به دلیل نداشتن مسئول فنی قراردادشان لغو شده که هرچه سریعتر باید مسئول فنی معرفی کنند».
کمبود پزشک و دارو در کهنوج
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهنوج نیز در این جلسه گفت: «داروی ۹ روستا را بهصورت مستقیم تامین کردهایم».
زهرا رزاقپور افزود: «با کمبود پزشک و دارو مواجه هستیم».
وی خاطرنشان کرد: «۱۳۰ قلم از داروهای ضروری را در شهرستان کهنوج تامین کردهایم». /پ
نظر خود را بنویسید