فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزایش مواد روانگردان جدید در جهان و گسترش بازار آن، نسبت به تبلیغات این مواد در فضای مجازی هشدار داد.
دکتر تهمینه باهری گفت: «امروز مواد روانگردان جدید در بستهبندیهای جذاب و متنوع و با تبلیغاتی مانند «برای رایحهدرمانی، برای مصرف انسانی نیست، مورد استفاده در بخور، آرامبخش، شادیآور» و... به منظور گمراهی مصرفکنندگان و مراجع کنترلی عرضه میشوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 28 مردادماه در ادامۀ این اظهارات بیان کرد: «بسیاری از این سایتهای عرضه کننده مواد در فضای مجازی توسط پلیس رصد و شناسایی میشوند».
وی افزود: «اعتیاد به عنوان اختلالی مزمن و عودشونده تعریف میشود. ممکن است یک فرد در طول عمر خود یکبار مصرف مواد را تجربه کند، البته مصرف حتی یکبار برخی مواد همچون متامفتامین و گل نیز موجب وابستگی روانی فرد و در نهایت اعتیاد فرد خواهد شد».
وی ادامه داد: «تصمیم اولیه برای مصرف معمولا داوطلبانه است اما با مصرف مداوم، توانایی فرد در کنترل خود، به طور جدی دچار اختلال میشود».
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از اظهاراتش درخصوص میزان شیوع و سن مصرف مواد روانگردان جدید اظهار کرد: «ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال اجرای شیوعشناسی مواد مخدر و روانگردانهاست که پس از اتمام، نتایج اطلاعرسانی خواهد شد».
وی گفت: «اما براساس مطالعات قبلی، میانگین سن اعتیاد در ایران ۲۴ سال است؛ با این وجود نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که برخی کارشناسان و حتی مسئولان میان مصرف مواد و اعتیاد تفاوت چندانی قائل نمیشوند. برای مثال برخی مواقع گفته میشود «سن اعتیاد» به ۱۰ سال رسیده، این درحالیست که اعتیاد تعریف خاص خود را دارد». / الف
نظر خود را بنویسید