فردایکرمان – گروه جامعه: مجموعه کتاب دایرةالمعارف دستبافته داری استان کرمان بهعنوان کتاب برگزیدۀ پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری انتخاب شد.
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با همکاری موزه ملی ایران طی مراسمی بهمناسبت هفتۀ کتاب و کتابخوانی، مجموعه کتاب دایرةالمعارف دستبافته داری استان کرمان را بهعنوان کتاب برگزیدۀ این پژوهشگاه انتخاب و از زحمات دکتر عقیل سیستانی پژوهشگر و مولف دایرةالمعارف پنج جلدی دستبافتهداری استان کرمان که در گذشته کتاب برگزیدۀ سال جمهوری اسلامی ایران نیز شده بود تجلیل و قدردانی کرد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، کاظم حسینزاده معاون صنایعدستی استان کرمان در خصوص پژوهشگر و مولف مجموعه کتاب دایرةالمعارف دستبافته داری استان کرمان گفت: «عقیل سیستانی پژوهشگر، مولف و مدرس دانشگاه است که از سال ۱۳۸۱ مطالعات و فعالیتهای علمی و پژوهشی مستمر خود را در حوزههای مختلف فرش دستبافت و صنایعدستی آغاز کرده و در سال 1393 مقام پژوهشگر برتر حوزۀ صنایعدستی و هنرهای سنتی کل کشور در عرصۀ صنایعدستی و هنرهای سنتی را کسب کرد».
وی افزود: «سیستانی، تحقیق، تألیف، عکاسی، تدریس و جمعآوری قالی و گلیمهای دستبافت آنتیک را در کنار همکاری با سازمانها و مراکز مرتبط نظیر پژوهشگاه میراثفرهنگی، وزارت میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی و اتاق بازرگانی استان کرمان، مرکز ملی فرش و دانشکدههای هنر و معماری دانشگاههای کرمان و... را در کارنامۀ تجارب کاری خود دارد».
حسینزاده بیان کرد: «جمعآوری، ثبت، مستندنگاری و معرفی ارزشهای تاریخی، هنری و فرهنگی ایلات و عشایر مناطق مختلف بهخصوص استان کرمان که (دارای 31 ایل و 58 طایفه مستقل است) میتواند کمک شایانی به حفظ، احیای و توسعۀ پایدار هنرهای سنتی و صنایعدستی بکند و به تناسب نقش مهمی در بهبود معیشت و رفاه آنها داشته باشد را میتوان در برنامههای این پژوهشگر برتر کرمانی مشاهده کرد».
معاون صنایعدستی استان کرمان ادامه داد: «حاصل پژوهشهای عقیل سیستانی چاپ و انتشار 6 کتاب با همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و همکاری ادارهکل میراثفرهنگی استان کرمان است».
وی خاطرنشان کرد: «این همکاری شامل مجموعۀ پنج جلدی کتابهای دایرةالمعارف دستبافتهداری استان کرمان، شامل جلد اول (مناطق بافت، رابُر و ارزوئیه)، جلد دوم (مناطق بردسیر و شهربابک)، جلد سوم (گزیدۀ قدیمیترین و بهترین دستبافتۀ منطقۀ سیرجان)، جلد چهارم (دستبافتۀ عشایری و روستایی شهر جهانی سیرجان)، جلد پنجم (گلیم شهرِ جهانی سیرجان) است». /پ
نظر خود را بنویسید