فردایکرمان – گروه جامعه: با وجود گذشت حدود هشت سال از آغاز مرمت و بازسازی باغ تاریخی بیرمآباد کرمان هنوز درهای این باغ به روی گردشگران باز نشده است.
مهرماه سال ۱۳۹۴، پس از تجربۀ موفق مرمت و بازسازی باغ فتحآباد، علیرضا رزمحسینی استاندار وقت کرمان از مرمت باغ بیرمآباد خبر داد و گفت که براساس برنامهریزیهای انجام شده و اخذ مصوبه از آستان قدس رضوی، این باغ طی یک سال، در سه فاز بازسازی میشود.
اواخر سال ۱۳۹۹ نیز معاون میراثفرهنگی کرمان از پیشرفت ۹۰ درصدی مرمت باغ بیرمآباد خبر داد و گفت که مراحل پایانی مرمت باغ با حمایت آستان قدس رضوی و نظارت ادارهکل میراثفرهنگی استان کرمان در حال انجام است.
به گفتۀ شفیعی، قرار بود این باغ پس از مرمت کامل در قالب کاربریهای مرتبط با صنعت گردشگری احیا شود و در فهرست جاذبههای گردشگری استان قرار گیرد.
اما با گذشت هشت سال از آغاز مرمت این بنای تاریخی، هنوز گشایشی برای بهرهبرداری از باغ صورت نگرفته است.
شفیعی در گفتوگویی که بهتازگی انجام داده است، اظهار کرد: «با اجرای کارهای مرمتی که توسط آستان قدس رضوی و نظارت میراثفرهنگی در باغ بیرمآباد انجام شده، این اثر تا حد زیادی آمادۀ بازدید و بهرهبرداری است و به لحاظ کارشناسی و نظر فنی، باغ شرایط بازدید عمومی را دارد».
مجتبی شفیعی افزود: «البته کارگاههای مرمتی در بخشهایی از این بنا هنوز برپاست که همین موضوع برای گردشگران و افراد میتواند جاذبه ایجاد کند و بهانهای برای ورود بازدیدکنندگان باشد».
وی تاکید کرد: «چون مدیریت بهرهبرداری باغ بیرمآباد در اختیار آستان قدس رضوی است، آنها باید شرایط بازگشایی و بهرهبرداری را فراهم کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، باغ بیرمآباد است که در زمان حکومت شاه اسماعیل صفوی و توسط بیرام بیگ افشار حاکم وقت کرمان در مساحت چهار و نیم هکتار در شرق شهر کرمان احداث شده و قدمتی چهارصد ساله دارد؛ این اثر هشتم اسفند ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
معماری باغ بیرمآباد شبیه سایر بناهای عصر صفویه و تلفیقی از سازه های فاخر، گیاه، درخت و آب در آن به کار رفته که همین موضوع این باغ را به یکی از زیباترین باغ های کرمان بدل کرده است.
این باغ براساس وقفنامه، در زمان قاجاریه توسط چهار تن از فرزندان قلی بیگ به آستان قدس رضوی واگذار شده تا فعالیت های مختلفی در آنجا انجام شود و ثمره آن نیز به حرم رضوی برگردد، اما به دلیل کمتوجهی و آسیبهای ناشی از وقایع جوی و طبیعی رو به تخریب نهاده و درختان سر به فلک کشیده و سرسبز آن در معرض خشکیدگی قرار گرفته بود.
نظر خود را بنویسید