فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: امسال در حالی نهم اردیبهشتماه روز ملی شوراها را پشت سر گذاشتیم که شهر کرمان ششمین دوره از فعالیت این نهاد را تجربه میکند.
این مناسبت بهترین فرصت است تا به نقش و جایگاه این پارلمان محلی بیاندیشیم که علاوه بر قانونگذاری برای شهرداری، وظیفۀ نظارتی نیز دارد.
همچنین به این بهانه خوب است راهی را که شورای شهر کرمان در یک سال اخیر یا حتی کل این دوره پیموده بررسی و شعارها و وعدههای اعضای آن را بازخوانی کنیم، تبعات رای و عملکرد هر یک از این اعضا در شهر را بسنجیم و بدانیم در چه زمینهای به شهر و شهروندان خدمت کردهاند و کجاها به خطا رفتهاند.
از دیگر کارهایی که میتوان برای یادکرد روز شوراها انجام داد فعالیتی شبیه حضور و غیاب در کلاسهای درسی است با این تفاوت که این حضور و غیاب نه مربوط به حضور اعضای شورا در اتاقهایشان و کمیسیونها و نشستهای عمومی بافایده و بیفایده بلکه مربوط به این است که کدامیک از اعضای شورا در بحبوحۀ مشکلات و معضلات شهری کرمان حاضرند، نسبت به حل آن دغدغه داشته و در مسیر رفع آن حرکت میکنند و کدامیک تسلیم روزمرگی شده و به اصطلاح کاربران مجازی «لفت دادهاند!» و فقط عنوان عضو شورای شهر کرمان را یدک میکشند.
بدیهی است که این وارسیها و بررسیها را شهروندان شخصا و بهتنهایی نمیتوانند انجام بدهند. پس چرا به آن اشاره کردم؟ هدفم این بود تا کارکرد رسانهها را یادآوری کنم و بگویم اینها همه برخی از سوژههایی است که قابلیت پیگیری از سوی ما خبرنگاران را دارد تا در جریان فرایند مطالبهگری در شهر به آن بپردازیم و با انتشار یادداشتها و مصاحبهها و گزارشها، جامعه را از مناسبات و اتفاقات شهری آگاه کنیم اما تا وقتی که شورای شهر کرمان خود را موظف به این نداند که نشستهای خبری مستمر و هدفمند برگزار کند و خود را در معرض پاسخگویی در برابر رسانهها قرار ندهد، از دست ما خبرنگاران مگر جز پرداختن موردی و موضوعی به مسائل شهری کاری ساخته است؟ تازه اگر بتوانیم همینقدر کار را هم بهخوبی انجام بدهیم!
هرچند اغلب اعضای شورای شهر تعامل خوبی با خبرنگاران دارند و به برگزاری نشستهای عمومی بهصورت علنی رای دادهاند و این جلسات را از طریق پلتفرمهای اینترنتی بهصورت مجازی پخش هم میکنند اما در مجموع، عملکرد رسانهای شورا چندان قابلقبول نیست که اگر بود، لااقل به مناسبت روز شوراها هم که شده یک نشست خبری برگزار میکردند تا هم با افکار عمومی سخن بگویند و از آنچه کردهاند گزارشهایی را ارائه کنند و هم به پرسشهای خبرنگاران پاسخ بدهند. مادامی که مجاری و زمینههای دیالوگ مابین طرفین ایجاد نشود، نه میتوان به ادعای شفافیت شورای ششم شهر کرمان امتیاز بالایی داد و نه خوشبین بود که صدای متخصصان و مردم از سوی شورا بهخوبی شنیده و مشکلات شهر بهدرستی دیده و اولویتبندی میشود. / الف
نظر خود را بنویسید