فردایکرمان ـ گروه جامعه: مسعود پزشکیان ـ نامزد چهاردهمین دورۀ انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگوی ویژۀ خبری دربارۀ بخشی از برنامههای خود توضیحاتی داد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین مسائلی که در کشور ما گم شده موضوع عدالت است، گفت: «ما از عدالت حرف میزنیم اما هیچگاه سهم مناطق محروم را پرداخت نمیکنیم؛ اگر به مناطق مختلف نگاه کنیم، در میدان عمل چیزی از عدالتی که از آن صحبت میکنیم، وجود ندارد».
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه کاری که باید بر اساس سیاستهای کلی انجام شود مدیریت عملکرد نیروی انسانی، پرداخت بر اساس عملکرد و دادن اختیار و پاسخگویی است، توضیح داد: «یکی از مسائل مهمی که باید اصلاح شود تامین رضایت مشتریان داخلی است؛ اگر این مشتریان ناراضی باشند بهترین برنامهها نیز محقق نمیشود. این مشتریان داخلی کارکنان و پرسنلی هستند که میخواهند برای ما کار کنند تا به اهداف دست یابیم؛ وقتی این مشتری راضی نیست و او با پولی که دریافت میکند نمیتواند خانهای برای خود کرایه کند و زندگیاش را بگذراند و فشار مالی زیادی دارد انتظار اینکه او بیاید و سایر کارها را به درستی انجام دهد غیرممکن است».
وی افزود: «بنابراین در ابتدا باید نگاهی که به نیروهای سیستم اعم از معلمان، پرستاران، کارگران و سایرین وجود دارد اصلاح شود و کاری کنیم که زندگی این افراد بچرخد؛ سپس باید از آنها خواست تا کار کنند و ما را به اهداف برسانند. باید کاری کنیم که مشتریان داخلی ما راضی شوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، پزشکیان در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «بنده در صحبتهایی که بعد از ثبتنام انجام دادم گفتم که قرار نیست برنامۀ جدید بنویسیم و قرار نیست سیاستهای جدیدی در کشور اجرا کنیم، بلکه سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری مشخص است و برنامههای توسعه هم وجود دارد؛ هر دولتی که میآید باید برنامههای موجود را اجرایی کند».
وی با بیان اینکه از نظر علمی اصولا برنامه معلوم و راه مشخص است، افزود: «وظیفۀ کسی که جای فرد قبلی میآید ادامۀ مسیر قبلی است؛ حال اگر راه نامناسب بوده باید کارشناسی مجدد انجام داد و اگر راه مناسب است، لزومی ندارد که برنامۀ مجدد بنویسیم».
تاکید بر پاسخگویی مدیران
این داوطلب انتخابات ریاستجمهوری در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «برای رسیدن به اهداف باید سه اصل مسئولیتپذیری، طی کردن مسیر دستیابی به هدف و پاسخگویی را در نظر بگیریم. اگر میخواهیم که مملکت ما به نتیجه برسد باید مشخص شود که چه کسی مسئول است؟ چه باید بکند و اگر نکرد باید پاسخگو باشد».
وی ادامه داد: «امروز بنگاههای بسیاری داریم که کار را بر عهده گرفتند، مدیریتی میکنند، ضرر میدهند اما فوقالعادۀ مدیریتی دریافت میکنند! درحالی که در هیچ جای دنیا به چنین مدیری که سیستم را تخریب میکند و از هدف دور میکند فوقالعاده مدیریتی داده نمیشود».
وی تاکید کرد: «هر دولتی که میآید مهم نیست بلکه آنچه مهم است این است که راه تغییر نکند و هدف گم نشود. هرکسی که مسئولیت را میپذیرد باید پاسخگو باشد که میتواند در جایگاهی که قرار گرفته است، سیستم را به هدف برساند».
اصلاح مکانیزم پرداختها
نامزد انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به پرسشی دربارۀ برنامههای خود برای تحقق پیشرفت اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی متوسط هشت درصد، هزینهکرد براساس عملکرد را اصلی اساسی در اقتصاد ذکر کرد و توضیح داد: «تا زمانی که مکانیزم پرداخت در کشور اصلاح نشود، امکان اصلاح بهرهوری وجود ندارد. از نظر اقتصادی خدا میگوید که اگر ذرهای کار خوب کنی پاداش میگیری و اگر ذرهای بدی کنی نتیجۀ آن را خواهی دید درحالی که در سیستم دولتی چه کاری انجام شود و چه کاری انجام نشود حقوق پرداخت میشود و این مکانیزم از نظر اعتقادی غلط است».
وی بیان کرد: «از نظر علمی نیز در دنیا شرایط به گونهای نیست که کاری انجام نشود و حقوق پرداخت شود. بنابراین بهرهوری با هدفمند کردن فعالیتها، مسئولیت پذیری نیروهای انسانی و پاسخگویی امکانپذیر است».
اشتغال و سرمایهگذاری
وی دربارۀ برنامههایش در خصوص رشد اقتصادی مورد اشاره در برنامه هفتم توسعه نیز گفت: «براساس نظر کارشناسان، اقتصاد علم وسیعی است و اگر میخواهیم به رشد برسیم باید سرمایهگذاری انجام دهیم».
وی افزود: «بدون سرمایهگذاری نه اشتغال ایجاد میشود و نه تولید افزایش مییابد؛ سرمایهگذاری نیز به این بستگی دارد که ما چه محدودهای از بازار را در نظر میگیریم. آیا فقط کشور را میبینیم یا اینکه منطقه را نیز در نظر میگیریم؟ هرچقدر دید ما وسیعتر باشد طبیعی است رشد ما افزایش بیشتری را تجربه میکند».
رفع اختلاف بین مردم و دولت
پزشکیان همچنین اظهار کرد: «اگر میخواهیم به رشد مورد نظر برسیم باید به دو کار اساسی که در سیاستهای کلی ابلاغی رهبری نیز به آن اشاره شده، عمل کنیم؛ گام اول مشارکت مردم و به صحنه کشیدن آنها در اقتصاد و سپس شکستن یخ اختلاف میان دولت و مردم است».
وی بیان کرد: «الان بین مردم و دولت شکاف ایجاد شده است و باید مردم را در صحنه نگه داریم؛ باید مغزها، استعدادها و نیروهای نخبهای که به دلیل رفتارهای ما در حال خروج از کشور هستند را در کشور نگه داریم چراکه اینها هستند که میتوانند ما را به رشد مورد نظر برسانند».
دوری از قانوننویسی روزانه
پزشکیان با تاکید بر اینکه هرکسی که میخواهد در سیستم مسئولیت بپذیرد باید دستورالعمل روشنی در اختیار او قرار بگیرد، گفت: «امروز نه دستورالعملی به مسئولان داده میشود و نه از آنها تحقق برنامهها مطالبه میشود».
وی اضافه کرد: «به نظر من ما در مملکت به نوشتن روزانه قانون نیازی نداریم بلکه باید به قوانین موجود توجه و آنها را اجرایی کنیم».
وی بیان کرد: «مجلس نیز موظف است اجرای قوانین موجود را از دولتها مطالبه کند».
تاکید بر شفافیت
پزشکیان همچنین با تاکید بر لزوم شفافیت دادهها در کشور گفت: «اگر دادهها در کشور شفاف شود به راحتی میتوان جلوی قاچاق، زمینخواری، رانت و رشوه را گرفت».
وی افزود: «در مجلس وقتی برخی میخواستند با fatf مخالفت کنند، میگفتند که اگر این موضوع را بپذیریم آمریکا میفهمد که چقدر پول را در کجا هزینه کردیم؛ من با پذیرفتن یا نپذیرفتن fatf کاری ندارم اما معتقدم که باید fatf داخلی پیاده کنیم و حداقل کاری کنیم که در کشور ما پول گم نشود».
وی بیان کرد: «دلیل گم شدن پول در کشور به دلیل عدم شفافیت در دادهها است، این در حالی است که قوانین مربوط به این موضوع نیز وجود دارد».
برنامۀ ریشهکنی فقر مطلق
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی دربارۀ برنامههای دولت احتمالی خود جهت تحقق اهداف برنامه هفتم در خصوص ریشهکنی فقر مطلق اظهار کرد: «دولت من قرار است همان برنامهای که نوشته شده را اجرایی کند؛ آنچه که میتواند هزینه را از دوش مردم بردارد و ما را به عدالت نزدیک کند این است که دولت، مجلس و قوه قضاییه بر سر سفرهای بنشینند که مردم نشستهاند».
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه ما برای عدهای مدارسی را ایجاد کردهایم که با هزینههای سرسامآور اداره میشود و کسانی که وارد دانشگاههای دولتی میشوند نیز از این مدارس هستند، افزود: «اگر میخواهیم ضریب جینی اصلاح شود باید بر اساس عدالت آموزش و خدمات سلامت ارائه دهیم و به سالمندان و مناطق محروم توجه ویژه کنیم».
جلب اعتماد مردم
وی با تاکید بر اینکه باید مسئولان بر سر سفرهای بنشینند که مردم نشستهاند، افزود: «اگر این کار را انجام دهیم مردم میتوانند به ما اعتماد کنند اما اگر این کار را نکنیم ظریبها صرفا عددهایی است که نوشته شده است و محقق نمیشود و در نهایت نیز تقصیر را نمیپذیریم و به گردن آمریکا میاندازیم».
پزشکیان ادامه داد: «ما باید خود را اصلاح کنیم و اگر خودمان را اصلاح کنیم مردم عزیز کشورمان به ما اعتماد میکنند و ما را قبول خواهند کرد؛ در آخرت از صداقت ما سوال خواهند کرد؛ اگر با مردم صادقانه رفتار کنیم، مردم عزیز ما عزیز و بزرگ هستند و پای انقلاب ماندهاند».
وی اظهار کرد: «در جریان فاجعهای که اتفاق افتاد و رئیسجمهور محترم و عزیزان را از دست دادیم مردم باز به خیابانها آمدند و حماسه خلق کردند؛ این مردم ارزش آن را ندارند که با آنها صادق نباشیم بلکه باید با آنها با صداقت رفتار کنیم». / الف
نظر خود را بنویسید