فردایکرمان - حسین اطمینان: با سقوط بالگرد آقای رئیسی، رئیسجمهور وقت و درگذشت وی، ایران در معرض یک انتخابات نابههنگام قرار گرفت. پس از نامنویسی داوطلبان و بعد از چند دوره نام یک نامزد مورد تایید اصلاحطلبان جزو تاییدشدگان به چشم میخورد. انتخابات چهاردهمین دورۀ ریاستجمهوری در هشتم تیرماه امسال با استقبال کم مردم برگزار شد. با تلاش اکثر اصلاحطلبان سرشناس انتخابات در مرحلۀ اول به نتیجۀ مطلوب نیانجامید و هیچکدام از نامزدها نتوانستند 50 درصد آرا را بدست آورند.
در دور دوم که رقابت بین پزشکیان اصلاحطلب و جلیلی اصولگرا و وابسته به جبهه پایداری برگزار شد مردم استقبال بیشتری از انتخابات کردند و مسعود پزشکیان با بیش از 16 میلیون رای توانست چهاردهمین رئیسجمهور ایران نام بگیرد. اما وی با مشکلات زیادی در سالهای آتی روبهروست و مسلما نمیتوان از وی توقع معجزه داشت و در نتیجه ما هم به عنوان روزنامهنگار و کنشگر مدنی نمیتوانیم بدون در نظر گرفتن مشکلات و اوضاع کشور در داخل و خارج خواسته غیرمنطقی از ایشان داشته باشیم.
تجربۀ خواستههای غیرمنطقی در دورۀ اصلاحات از سید محمد خاتمی منجر به سرخوردگی خیل عظیمی از اصلاحطلبان شد که هنوز هم این سرخوردگی در برخی ادامه دارد. ما باید بر اساس وضع موجود و اختیارات رئیس جمهور توقع خود را تنظیم کنیم و خواستههایی که در حیطۀ حاکمیت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد را از رئیسجمهور داشته باشیم.
اما من در سیرجان چه خواستههایی از مسعود پزشکیان دارم؟ سیرجان هم مثل بسیاری از شهرهای دیگر با مشکلات عدیدهای روبهروست که بین اکثر شهرها مشترک است. کمآبی، خشکسالی، بیکاری، اعتیاد، سرقت، کمبود برق، مشکلات زیست محیطی، رانت، فساد و ... در سیرجان هم وجود دارد و من قصد پرداختن به آنها را ندارم و سعی میکنم به مسائلی بپردازم که مختص شهرستان سیرجان باشد.
یک - وجود شرکتهای صنعتی و معدنی و درآمد قابل توجه کارمندان این شرکتها در سیرجان باعث بهوجود آمدن اختلاف طبقاتی قابل توجهی شده که باید در سطح کلان مدیریتی مورد بررسی قرار بگیرد. هماکنون در سیرجان نیروی کار به سختی پیدا میشود و همه ترجیح میدهند به استخدام شرکتهای صنعتی و معدنی دربیایند. این موضوع از چند جهت به سیرجان آسیب وارد میکند. تعداد نیروهای غیربومی و تبعۀ دیگر کشورها در سیرجان بهطور ملموسی افزایش پیدا کرده و این موضوع آسیبهای اجتماعی فراوانی را برای سیرجان به همراه دارد. هزینۀ زندگی در سیرجان افزایش پیدا کرده و باقی افرادی که در سیرجان زندگی میکنند باید برای کرایه خانه، خرید ملک و زمین، خرید دیگر وسایل زندگی و ... هزینۀ بیشتری بپردازند. نیروهای متخصص که در دیگر شرکتها مشغول به کار هستند در صورت داشتن شرایط به شرکتهای معدنی و صنعتی میروند و آن شرکتها صدمۀ جدی میبینند و با مشکل مواجه میشوند.
دو - در سالهای اخیر تعداد تیمهای ورزشی شهرستان که در لیگهای برتر کشور مشغول به فعالیت هستند به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده و تقریبا در تمامی لیگهای برتر ایران تیمی از سیرجان حضور دارد. اما این تیمها همگی با بودجه شرکتهایی در لیگها حضور دارند که وابسته به دولت هستند و به عبارتی از جیب مردم برای این تیمها هزینه میشود. اگر به وظایف نهادها و ارگانهای دولتی و نیمهدولتی مراجعه کنیم میبینیم که افزایش سرانۀ ورزش همگانی از وظایف ذاتی دولت و در نتیجه اینگونه شرکتهاست. حضور این تعداد تیم در لیگهای برتر با هزینههای بسیار گزاف نیاز به بازنگری و بررسی دارد. من معتقد به حذف این تیمها نیستم اما باید بررسی شود که این تیمها چقدر برای سیرجان هزینه داشته و فایدۀ این میزان هزینه برای سیرجان چه بوده است؟ و به یک سوال پاسخ داده شود که اگر با کسری از این هزینهها در ورزشهای همگانی، تعداد بیشتری از شهروندان از نتایج آن بهرهمند و برخوردار شوند، نباید این هزینهها را در ورزش همگانی انجام داد؟
سه - این روزها «مجاهدین روز شنبه» به واژۀ پرکاربردی در دنیای سیاست تبدیل شده و اکثر دلسوزان کشور از رئیسجمهور خواستار حذف مجاهدین روز شنبه هستند. اما مجاهدین روز شنبه چه کسانیاند؟ «تهرانیهای قدیم به افرادی که ناگهان وسط ماجرایی میآمدند و مدعی میشدند و میخواستند موفقیت را به نام خودشان تمام کند، «مجاهد روز شنبه» میگفتند» این اصطلاح هماکنون در ایران پرکاربرد شده و در تمامی شهرها، این افراد که زحمت زیادی در ستادهای انتخاباتی نکشیدهاند و اتفاقا ارتباطاتی هم با بالادستیها دارند از روز شنبه برای گرفتن پست دست به کار شدهاند. سیرجان بالاترین رای را به دکتر پزشکیان در استان کرمان داشت و خواستۀ من از ایشان برپایی عدالت در انتخاب مدیران ارشد شهرستان است. از رئیسجمهور میخواهم که روند انتخاب مدیران را شفاف اعلام کنند و حتما از اعضای ستادشان در سیرجان که دلسوزانه و با سختی، رای اول استان را به ایشان تقدیم کردند مشورت بگیرند.
نظر خود را بنویسید