فردایکرمان – گروه فرهنگوهنر: با حضور جمعی از صاحبدلان، اهل نظر و مشتاقان هنر گرافیک و نقاشی عصر سهشنبه ۲۷ شهریورماه کتاب گزیدۀ طراحی استاد هنرمند علی خسروی مشیزی با عنوان «نقشی به یاد نکویان اهل کرم» در محل تالار فرهنگ و هنر کرمان رونمایی شد.
علی خسروی از چهرههای برجستۀ هنر نقاشی و گرافیک ایران است که طراحی بیش از هزار چهره از شخصیتهای فرهنگی و هنری ایران را در کارنامهاش دارد. این هنرمند کرمانی همچنین بیش از چهارصد پوستر از شخصیتهای فرهنگی و ایران عرضه کرده و کتاب نقشی به یاد، مجموعه تصویرسازی از چهرۀ هنرمندان موسیقی ایران را در سال ۱۳۷۰ منتشر کرده است.
کتاب «نقشی به یاد نکویان اهل کرم» که رونمایی شد، در ادامۀ انتشار چهار جلد کتاب رواق زبرجد، به کوشش محسن جلالپور از چهرههای فعال در حوزۀ اقتصاد و جامعه است.
جلالپور در مقدمۀ کتاب مینویسد: «در ادامۀ انتشار سلسله کتابهای رواق زبرجد که وظیفۀ معرفی انسانهای ماندگار کرمانی صد سال اخیر را بر عهده دارد، تصمیم بر این شد که یک جلد از آن را به معرفی آثار استاد علی خسروی اختصاص دهیم تا هم حدود صد نفر از کرمانیهای مؤثر و مشهور را در قالب نقاشی معرفی کنیم و هم کمکی به شناخت بیشتر هنر نقاشی استاد خسروی صورت دهیم».
وی با اشاره به اینکه «هنر حسی است و باید آن را با احساس فهمید و درک کرد»، میافزاید: «اگر چنین باشد، پس در مورد هنر نباید سخن فراوان گفت و باید کمتر نظر داد. به عبارت دیگر هنر را باید دید، حس کرد و از دیدن و کشف محتوا و عمق آن لذت برد و لذت دیدن هنر را هم باید احساس کرد».
جلالپور تصریح میکند: «شما هم میتوانید با آثار استاد علی خسروی همین گونه روبهرو شوید». وی تاکید میکند: «میگویند هنرمند نقاش برای کشیدن یک نقش باید خود، زمینۀ آن نقش را انتخاب کند و با کشیدن آن، انگیزه و پنداری را که در دل و ذهن دارد تبدیل به نقش کند. استاد علی خسروی نیز در کشیدن این مجموعه ظاهراً چنین کرده است».
وی با بیان اینکه او «پس از تحقیق و بررسی، افراد مورد نظرش را انتخاب کرده و چهرهها را کشیده است»، مینویسد: «این انتخاب به معنای اولویت دادن، نمره دادن یا گزینش جشنوارهای افراد نیست. بنابراین، او است که این افراد را به هر دلیل انتخاب کرده و چهرۀ آنها را کشیده است، و ما هم به نظر هنرمندانه ایشان احترام میگذاریم».
وی این را هم اضافه میکند: «این کتاب حتماً جلدهای بعدی هم خواهد داشت، و در جلدهای آتی، نقوش بیشتری را که استاد علی خسروی به انتخاب خود خواهد کشید چاپ و عرضه خواهیم کرد».
سخن پایانی جلالپور در مقدمه این است که: «شاید تصور مورد نظر شما در جلدهای بعدی باشد. امید که این جلد هم مورد پسند هنردوستان کرمانی و غیرکرمانی قرار گیرد».
بر این کتاب، خسروی هم مقدمهای کوتاه و خواندنی نوشته است. وی با بیان اینکه «در تاریخ صد سال گذشته کرمان بسیار کسان گمنام یا نام آشنا هستند که در ترقی و تعالی کرمان کوشیدهاند»، مینویسد: «در فرصتهای مناسب بعضی از شخصیتهای کرمانی مورد علاقهام را چهرهنگاری کردهام». وی توضیح میدهد: «آنان که در ابتدای قرن گذشته دامن همت بر کمر زدند و کرمان افسردۀ صد سال پیش را دوباره سر پا کردند».
خسروی با بیان اینکه در کرمان قرن گذشته به کارآفرینان، صنعتگران، مدیران صنعتی، هنرمندان، نوآوران و دریادلانی برمیخوریم که به نظر من در تاریخ معرفی و ثبت شوند، تصریح میکند: «من بخشی از این مهم را وظیفۀ خود دانستم که جامۀ عمل بپوشانم. و لازم است از توجه و دقت نظر دوست گرامی، اهل قلم، فرهنگپرور و نکتهسنج جناب آقای محسن جلالپور که با توجه و کوشش چشمگیر، چاپ این کتاب را ممکن ساختند سپاسگزاری کنم».
این گرافیست پرآوازه تصریح میکند: «شخصیتهای معرفی شده در این کتاب را برحسب امکانات و دسترسی انتخاب نمودهام آنها کسانی هستند که به خاطر کارهایی که انجام دادهاند، در خاطر هفتاد ساله و در ذهن جستجوگر من مانده و احترام مرا به عنوان یک کرمانی نسبت به خودشان برانگیختهاند».
وی ادامه میدهد: «این اثر را به عنوان سپاس در پاسخ به همه گذشتها، تلاشها و دریادلیهای این مردان و زنان به تاریخ معصوم و صمیمی کرمان تقدیم میکنم».
نظر خود را بنویسید