فردایکرمان – گروه جامعه: مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علومپزشکی تهران با اشاره به اینکه آنتیبیوتیک باید متولی داشته باشد، گفت: «اوگاندا و ایران در تجویز غیرمنطقی آنتیبیوتیکها پیشتاز هستند که این مسئله فاجعه است».
وی توضیح داد: «ممکن است فردی با یک عفونت مقاوم از دنیا برود، با تجویز غیرمنطقی آنتیبیوتیکها نسل آینده را میکشیم چراکه هر ۱۰ سال یک آنتیبیوتیک جدید میآید و نباید به آنتیبیوتیک جدید امید داشته باشیم و لازم است تجویز منطقی آنتیبیوتیک را رعایت کنیم».
محرز افزود: «اگر پزشکی داروی قلب را اشتباه تجویز کند یک نفر از دنیا میرود، اما اگر آنتیبیوتیکها اشتباه تجویز شود ممکن است جان میلیونها نفر به خطر بیفتد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از میزان، وی در ادامه بیان کرد: «بیش از ۱۰ سال پیش مقالهای از یکی از بیمارستانهای بزرگ دانشگاهی کشور آمریکا بیرون آمد که در آن این قانون را گذاشتند که یکسری از آنتیبیوتیکها را به ویژه در ICU تنها میتوانند در یک دوز تجویز کنند و پس از آن متخصص عفونی باید تجویز را تایید کند و این مسئله موجب شد تا میکروبهای مقاومی که در ICU بود از بین برود و مجدد بتوانند آنتیبیوتیکها را مصرف کنند».
استاد دانشگاه علومپزشکی تهران با تاکید بر اینکه آنتیبیوتیکها باید متولی داشته باشد، گفت: «دانشگاه تهران در تلاش است که مقاومت میکروبی و مصرف غیرمنطقی آنتیبیوتیکها در کشور کاهش پیدا کند و این ماجرا باید یک سروسامانی بگیرد».
محرز با اشاره به آموزش غلط در فضای مجازی خاطرنشان کرد: «آگاهی دادن باید توسط رسانهها و از دوران مدرسه بهصورت زیربنایی باشد و همچنین باید قانونی باشد که داروخانهها بدون نسخه دارو ندهند». /پ
نظر خود را بنویسید