فردایکرمان - گروه فرهنگوهنر: عکاس هنرمند مظفر طاهری اگرچه سالهاست که در تهران زندگی میکند، اما او ازجمله کرمانیهایی است که بهطور مستمر رویدادهای فرهنگی و هنری مرتبط با کرمان را در تهران دنبال میکند و گزارش این اتفاقات را بهصورت متن یا فیلم و عکس، غالبا در فضای مجازی و در برخی موارد در رسانههای کرمان و ازجمله پایگاه خبری فردای کرمان منتشر میکند.
این هنرمند اما اینبار از رویدادی به فردایکرمان خبر داد که خودش سوژۀ خبر و در مرکز این رویداد قرار داشته است. ماجرا از این قرار است که جمعۀ گذشته نگارخانه کرج میزبان نمایشگاهی از او با عنوان: «دیدار با حضرت مولانا و تماشای فیلم من و حضرت مولانا» میشود، که ایشان در پایان مراسم، شرح ماوقع را با لطف در قالب یک گزارش تصویری و متنی توامان آن، برای فردایکرمان ارسال کرده است.
آنچه در ادامه میخوانید خودنوشت مظفر طاهری (عکاسباشی) است که آمیزهای از خبر و خاطره است. عکسها را هومن رضواننژاد گرفته؛ به جز سه مورد که طاهری شخصا از خودش گرفته است.
شرح مراسم نمایشگاه به قلم عکاسباشی
این عکاس هنرمند با اشاره برگزاری مراسم در روز جمعه بعدازظهر، 23 آذرماه مینویسد: «نگارخانه کرج پذیرای مدعوینی بود که برای بازدید از نمایشگاه عکسهایم با عنوان دیدار با حضرت مولانا و همینطور تماشای فیلم من و حضرت مولانا ساختۀ من گرد هم آمده بودند».
وی میافزاید: «این نمایشگاه که به دعوت باقر همتی مدیریت نگارخانه کرج در ایام بزرگداشت مولانا برگزار میشد، سیودو قطعه از عکسهایم را در اندازههای مختلف در برمیگرفت که در سال 1391 به همراه گروهی از کرمانیها دقیقا در همین ایام به قونیه سفر کرده بودم».
برپایۀ این گزارش: «افتتاحیه نمایشگاه با حضور دوستداران مولانا برگزار شد. در این مراسم مصطفی حیدریان به نواختن تنبور پرداخت، که همزمان با آن، خانم روحانی با دکلمۀ اشعاری از مولانا به جلسه حال و هوای دیگری بخشید. پس از آن، من از چند نفر از عزیزان با اهدای عکس از آنها تقدیر و تشکر کردم. این افراد عبارت بودند از: درویشمرتضی حیدریان و فرزندش مصطفی حیدریان بهخاطر حضورشان و همینطور باقر همتی مدیریت نگارخانه کرج بهخاطر دعوت و زحماتی که برای برگزاری نمایشگاه و پخش فیلم متحمل شده بود و نیز بهنوش کاظمیزاده که از دانشجویان سالهای دورم بود».
وی میافزاید: «در ادامۀ مراسم، باقر همتی و بهنوش کاظمیزاده به ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی که با من داشتند، پرداختند. مرضیه نعمتاللهی هم از دیگر دانشجویان سالهای دورم ضمن بیان خاطراتش با دکلمهای شنیدنی همه را به وجد آورد و پس از آن، خانم روحانی با مناجاتی عرفانی به مجلس حال و هوایی دیگر داد».
این عکاس هنرمند مینویسد: «در پایان، در رابطه با عکسها و فیلمی که قرار بود پخش شود توضیح دادم: سالها پیش از ایران با در دست داشتن مجوز برای عکاسی و تهیۀ فیلم راهی قونیه شده بودم، ولی چون مجوزم به زبان فارسی بود، پذیرفته نشد و به ناچار تمام عکسها و فیلم را بدون مجوز گرفتم».
طاهری در ادامه از خاطرات سفرش که به همراه همسربانو به قونیه رفته بوده، نکاتی را بیان کرد و از سیدفواد توحیدی که باعث این سفر بوده سپاسگزاری کرد و تاکید کرد: «اگر او نبود الان این فیلم و عکسها هم وجود نداشت».
این عکاس کرمانی در ادامه در پاسخ به یکی از بازدیدکنندگان که پرسید چگونه بدون مجوز توانسته است این عکسها و فیلم را از مراسم سماع در تالار شهرداری بگیرد گفت: «وقت ورود، به قدری وسایلم زیاد بود که ماموران فکر کردند حتما مجوز خاصی دارم که اینگونه، با اینهمه تجهیرات آمدهام! بنابراین اصلا از من مجوزی نخواستند و در داخل هم با آن همه وسائل، مراقبین و کارگزاران مراسم فکر میکردند که حتما مجوز مهمی دارم که اجازه دادهاند با این همه وسایل وارد مراسم بشوم!»
بر پایۀ این گزارش، نمایشگاه عکس دیدار با حضرت مولانا تا سهشنبه 27 آذر 1403 در نگارخانه کرج واقع در کرج، روبهروی استانداری، مجتمع فرهنگی رفاهی میلاد دائر است.
نظر خود را بنویسید