فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به برگزاری سیودومین همایش بلورشناسی و کانیشناسی ایران در روزهای ۸ و ۹ اسفند به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان، گفت: «این همایش فرصتی طلایی برای معرفی کرمان بهعنوان قطب اقتصاد معدنی ایران است. کانیشناسی و بلورشناسی پایۀ معادن هستند و توسعۀ اقتصادی این حوزه به کار علمی و آزمایشگاهی وابسته است».
امیر حسنزاده افزود: «دانشگاه باهنر کرمان با داشتن رشتههای تخصصی معدنی و همکاری با انجمن بلورشناسی کشور، میتواند کرمان را به قطب علمی معدنی ایران و منطقه تبدیل کند».
وی ادامه داد: «تاکنون کرمانیها، اولین آزمایشگاههای تخصصی معدنی را در افغانستان و نیجریه راهاندازی کردهاند که نشان از ظرفیت بالای علمی استان دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، حسنزاده با اشاره به اهمیت همایشهای معدنی، از برنامههای آتی خبر داد و بیان کرد: «علاوه بر معرفی جدیدترین مدلهای اکتشاف و فرآوری علمی، این همایشها فرصت مناسبی برای نمایش ظرفیتهای معدنی و گردشگری کرمان فراهم میکنند».
وی توضیح داد: «از حوزۀ زمینشناسی پزشکی و کانیشناسی زیستمحیطی گرفته تا مطالعات ساختاری و تجزیههای دستگاهی، همگی موضوعاتی هستند که در این همایش پوشش داده خواهند شد».
معاون استاندار کرمان با تأکید بر ظرفیتهای معدنی استان، یادآور شد: «کرمان باید به پایتخت معدنی ایران و رفرنس علمی در منطقه تبدیل شود».
وی با بیان اینکه از ۸۹ ماده معدنی ثبتشده در ایران، ۴۲ مورد متعلق به کرمان است، افزود: «شمال و جنوب استان کرمان با ذخیرۀ قطعی بیش از ۱۰ میلیارد تن مواد معدنی، ظرفیت عظیمی در این حوزه دارند. همچنین در نیمۀ اول سال جاری، شورای نظام مهندسی معدن در کرمان برگزار شد و حالا میخواهیم این مسیر را با برگزاری همایشهای علمی بیشتر ادامه دهیم».
حسنزاده در پایان تأکید کرد: «کرمان باید به یک مرجع علمی و معدنی در منطقه تبدیل شود. هدف ما این است که وقتی در منطقه از معدن صحبت میشود، کرمان و دانشگاههایش در مرکز توجه قرار گیرند». /پ
نظر خود را بنویسید