فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: نخستین نشست خبری استاندار کرمان با اهالی رسانه ۱۳ بهمنماه برگزار شد و محمدعلی طالبی در این نشست به سوالات برخی خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران از کُندی تغییرات مدیران در ادارات بیان کرد: «من از کُندی تغییرات در سطح ملی و پاسخگویی به انتظاراتی که در استانها وجود دارد، انتقاد دارم و اعتقاد دارم که تغییرات باید سریعتر اتفاق بیفتد و فرایند طولانی پیچیده، زمانبر و بعضاً خستهکنندهای که در سطح ملی وجود دارد، چابکتر بشود».
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: «من در تعامل با وزارتخانهها گزینههای متعددی را برای تعدادی از دستگاههای اجرایی استان پیشنهاد دادم ولی این روند مقدار طولانی است».
وی افزود: «یک انتقادی هم وجود دارد و آن تلاش برخی نمایندگان محترم مجلس برای تثبیت برخی مدیران استان است که این موضوع در خصوص تغییراتی که برای تحرک بیشتر در توسعه مورد نیاز است، ممکن است مقداری با تاخیر مواجه کند».
طالبی گفت: «من این انتظار را از نمایندگان معزز مجلس دارم همانطور که بیشترین همراهی و همدلی بین نمایندگان مجلس با مدیریت استان در خصوص مسائل کلان به وجود آمده و امروز تفاهم و ارتباط بسیار خوبی برقرار است، دوستان کمک کنند که تغییرات مورد انتظار مردم سریعتر اتفاق بیفتد».
وی اضافه کرد: «البته ما با جمع متکثری از نمایندگان مجلس - ۱۰ نماینده دیدگاههای مختلف، در استان روبهرو هستیم و بعضی از وزارتخانهها با توجه به سیاستهای ریاست محترم جمهوری، احساس میکنند که باید با نمایندگان مجلس برای انجام تغییرات هماهنگ بشوند که متاسفانه روند تغییرات را با تاخیر مواجه کرده که امیدوار هستیم سریعتر این روند انجام بشود».
دستیاران و مشاوران زیادی خواهم داشت
وی دربارۀ انتصاب مشاور و دستیاران غیربومی نیز توضیح داد: «در رابطه با این انتصابات، شما هنوز منتظر انتصاب دستیاران و مشاوران جدید هم باشید».
استاندار کرمان سپس ادامه داد: «دلیل این انتصابات این است که استان کرمان یک استان بسیار پهناور و با موضوعات و مسائل مختلف و متنوع است و بنده هم استانداری نیستم که در مسئولیت خودم بخواهم به صورت روتین وظایف و مسئولیتهای روتین اداری را انجام بدهم».
وی افزود: «همین روتین نگاه کردن به موضوعات و مسائل استان کرمان باعث شده که امروز با بخشی از موانع و مشکلات در جامعۀ استان روبهرو باشیم و اگر میخواهیم کار فوقالعادهای را انجام بدهیم باید ظرفیتهایی فراتر از سازمان اداری موجود را به خدمت بگیریم».
طالبی یادآور شد: «همین نگاه و ضرورت استفاده از حداکثر توان نیروی انسانی استان کرمان و پرداختن به اولویتها باعث میشود که ما به این سمت برویم که بخشی از نیروها را در قالبهای مشاور یا دستیار به خدمت بگیریم و از این جهت من فکر میکنم شاید یکی از استاندارانی با بیشترین تعداد مشاور و دستیار خواهم بود».
در انتصابات از توان همۀ مناطق استان استفاده میکنم
طالبی دربارۀ انتصابات انجامشده در استان نیز گفت: «من در انتصابات خود خیلی نگاه نکردم که این فرد متعلق به کدام شهرستان و یا منطقه است، سعی کردم همۀ مناطق استان را مثل هم ببینیم و بتوانیم شایستهترینها را گزینش کنیم».
وی افزود: «بعضاً گفته میشود مثلاً انتصابات از جنوب بیشتر است یا مثلاً از فلان شهرستان شمالی بیشتر است؛ مگر ما تا الان چند درصد انتصابات را انجام دادیم؟ من فکر میکنم که هنوز این فرصت را شما باید به ما بدهید که انتصابات خود را در استان، چه در حوزۀ مدیران استانداری، فرمانداران و بخشداران و چه در حوزۀ ادارات و سازمانهای بیرونی کامل کنیم و بعد قضاوت کنید که آیا همۀ مناطق استان دیده شدهاند یا خیر؟».
استاندار کرمان افزود: «بنای ما بر این است که حداکثر نگاه را به همۀ مناطق استان داشته باشیم و بهترین ظرفیتها را برای استان به کار بگیریم».
انتصاب مدیران بومی در اولویت است
وی همچنین درخصوص موضوع بومی یا غیر بومی بودن در انتصابات، اظهار کرد: «نگاهم در استفاده از ظرفیتهای داخل استان است و خیلی از دوستان شاهد بودند که برای انتخاب یک مدیرکل، شاید با ۱۰ نفر در استان کرمان مصاحبه کردم و فردی که بتواند بر اساس سیاستها و برنامههای جدید و آن نوع نگاهی که قرار است در بعضی از موضوعات در استان دنبال بکنیم را در عین شایستگی و توانمندی بسیاری از نیروها، ندیدم».
طالبی ادامه داد: «در بعضی از موضوعات خاص ما نیازمند یک تحرک ویژه و نوع نگاه جدید به آن عرصه هستیم و مطمئن باشید که اگر مدیری با هماهنگی استاندار از بیرون از استان به داخل استان میآید آن مدیر آمده یک نگاه جدیدی را در موضوع مورد بحث ما در استان کرمان ایجاد کند و به توانمندی و تخصص آن فرد هم برای راهبری آن موضوع اطمینان داشته باشید».
وی با بیان اینکه به صورت جدی روی استفاده از توان مدیران بومی استان کار میکنیم، افزود: «سعیمان این است که بیشترین بهره را از مدیران استان ببریم، برای بعضی از دستگاهها مدیران بومی را داشتیم که خارج از استان بودند یا فرد مرخصی گرفته و وارد بخش خصوصی شده و من از اینها خواستم که بیایند و کمک کنند اما متاسفانه شرایط آنها بهگونهای بوده که امکان بازگشت آنها به استان وجود نداشته یا امکان جدا شدن از بخش خصوصی و آمدن دوباره به بخش دولتی را نداشتند و ما مجبور بودیم که سراغ مدیران غیربومی برویم».
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: «مدیران غیربومی واقعاً معدود هستند و ما نسبت به خیلی از استانهای کشور درصد مدیران بومی بیشتری خواهیم داشت».
وی گفت: «نمونه آن خود من هستم که بسیاری از دوستان این انتظار را داشتند و فکر میکردند با حضور من در استان کرمان، حتماً یک معاون از یزد میآورم و حتماً چند مدیرکل برای استانداری از یزد میآورم و دیدید که چنین اتفاقی نیفتاد و به نیروهای عزیزی که در استان کرمان و مجموعۀ استانداری هستند اتکا کردم».
کمک گرفتن از ایمیدرو برای تکمیل جادههای مهم استان
وی در خصوص رسیدگی به وضعیت جادههای استان کرمان بیان کرد: «یکی از اولویتهای ما توجه به زیرساختهای توسعۀ استان است و شاید مهمترین زیرساخت توسعهای استان موضوع جاده باشد».
طالبی با بیان اینکه استان کرمان بالاترین طول جادههای کشور را به خود اختصاص داده است ادامه داد: «به دلیل گستردگی و ارتباطات متعددی که استان کرمان با مناطق مجاور خود دارد و ارتباطات درون استانی که بین شهرستانهای مختلف به دلیل پراکندگی آنها وجود دارد، طول راهها در استان بسیار زیاد است».
وی یادآور شد: «اعتبارات بسیار بالایی برای توسعه و زیرساخت جادههای استان نیاز است که متاسفانه در شرایط فعلی کشور با محدودیتهایی در این رابطه روبهرو هستیم اما کاری که میتوانیم و پیگیری کردیم این است که این جادهها و پیمانکاران آنها فعال باشند و برای تامین اعتبار نیز من دیداری را هم با وزیر محترم راه و شهرسازی و هم با رئیس سازمان راهداری کشور داشتم برای اینکه بتوانیم جادههایی را که اولویت مهمی برای ما دارند، مانند جاده کرمان - رابر و کرمان - راور را جدای از موضوع اعتبارات ملی و استانی از طریق ایمیدرو انجام دهیم و بتوانیم کمکی را از محل معادن برای تکمیل این جادهها داشته باشیم».
استاندار کرمان توضیح داد: «تصمیمگیری نهایی در مورد این جادهها، به سفر وزیر محترم یا یکی از مقامات وزارت راه و شهرسازی موکول شد که امیدوارم از نزدیک وضعیت زیرساختهای جادهای ما مورد بررسی قرار بگیرد و تصمیمات خوبی گرفته شود».
فضای امنیتی حاکم بر استان
وی در پاسخ به سوالی دربارۀ فضای امنیتی حاکم بر استان نیز گفت: «فضای امنیتی حاکم بر استان، مورد انتقاد جدی خود من هم بوده و در جلسات متعدد نسبت به این موضوع بحث کردیم».
طالبی افزود: «خوشبختانه با موفقیتی که استان متاثر از اینکه همۀ دوستان پای کار آمدند و مراسم سالگرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در کمال امنیت و آرامش برگزار شد ما به این سمت رفتیم که استان را مقداری از این فضایی که مورد نقد دوستان بود خارج کنیم».
وی یادآور شد: «مطمئن باشید الان در حال حرکت در این مسیر هستیم و فضای بسیار خوبی برای شروع یکسری کارهای جدید در حوزههایی که میتواند به افزایش امید و نشاط در سطح جامعه کمک کند، فراهم شده است».
ویژگی ممتاز سند تحرکبخشی
استاندار کرمان دربارۀ سند تحرکبخشی نیز توضیح داد: «این سند ابتکار استانی است و هدف از اجرای آن استخراج یکسری از پروژههای جدی و عملیاتی برای تحرک بخشیدن به فرایند توسعۀ استان است».
وی با بیان اینکه این سند را نه در استان کرمان و نه در هیچ استان دیگری نداشتیم، خاطرنشان کرد: «امیدواریم این سند که تا پایان بهمنماه تدوین میشود و از اول سال جدید آن را بهصورت جدی دنبال خواهیم کرد، یک تحرک جدی در همۀ بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی استان اتفاق بیفتد».
طالبی افزود: «ویژگی ممتاز سند تحرکبخشی این است که فقط به اقدامات و فعالیتهایی نمیپردازد که دولت مسئول آن است بلکه در ارتباط و تعامل نزدیک با بخش خصوصی، چه در ایجاد فرصتهای جدید برای نقشآفرینی بخش خصوصی در فرایند توسعۀ استان و چه در حمایت بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی از اقدامات و فعالیتهای استان، فضای لازم را برای تعامل و همکاری بخش خصوصی فراهم میکند».
شرایط قاچاق سوخت در استان خوب نیست
وی درخصوص قاچاق سوخت در استان نیز بیان کرد: «دربارۀ سوختبران تصمیماتی گرفته شده که این موضوع بتواند کنترل شود ولی متاسفانه شرایطی که در استان وجود دارد خوب نیست و علت اصلی آن هم به تفاوت قیمت بسیار زیاد نرخ دولتی و نرخ آزاد برمیگردد که سبب قاچاق سوخت میشود».
استاندار کرمان ادامه داد: «بعضی اقدامات تامینی برای کنترل قاچاق سوخت در دستور کار شورای تامین استان قرار دارد که امیدواریم با اجرای این تصمیمات بتوانیم بخشی از این موضوع را در استان به ویژه در جنوب کنترل کنیم».
پیگیری کاهش تورم در استان
وی در پاسخ به سوالی دربارۀ اصلاحات اقتصادی دولت در استان با توجه به رکورددار بودن کرمان در شاخص فلاکت و تورم بالای کالا و خدمات در استان گفت: «اصلاحات اقتصادی مورد نیاز استان یکی از محورهای کاری ماست و در سند تحرکبخشی نیز یک فصل جداگانه را به کنترل و کاهش تورم در استان کرمان اختصاص دادیم».
طالبی اظهار کرد: «من انتقاداتی را نسبت به بخش خدمات که در استان کرمان مقداری قیمت آن بالاتر از سایر مناطق است دارم و در جلسه با اتاق اصناف و ستاد تنظیم بازار هم این مورد را مطرح کردم و دوستان هم در حوزۀ استانداری و هم سازمان مدیریت در حال آماده کردن یک سلسله برنامههایی در رابطه با سند تحرکبخشی هستند که دنبال خواهد شد».
گردشگری سلامت را با جدیت پیگیری میکنم
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه گردشگری سلامت یکی از محورهای سند تحرکبخشی استان است، خاطرنشان کرد: «در جلسات متعدد این موضوع را مورد طرح و بررسی قرار دادیم و این موضوع را بهصورت جدی دنبال خواهیم کرد که استان کرمان از پیشرفتهترین بیمارستانها و امکانات درمانی و همچنین نیروی انسانی متبحر برخوردار باشد».
طالبی گفت: «چشمانداز ما این است که هیچ بیماری برای انجام درمانهای معمول خود به استانهای دیگر مراجعه نکند و علاوه بر آن با توجه به ظرفیتهایی که ما در پذیرش مسافر داریم، بتوانیم به یکی از قطبهای جذب گردشگر سلامت از کشورهای منطقه هم تبدیل بشویم و این را با جدیت پیگیری میکنم».
اتاق سرمایهگذاری کرمان راهاندازی میشود
طالبی دربارۀ بروکراسی صدور مجوزها نیز توضیح داد: «من در استان کرمان با این مشکل و همچنین طولانی شدن فرایند صدور مجوزها روبهرو بودم و مصادیقی از آن را خودم مجبور شدم ورود کنم».
وی ادامه داد: «یک راهحل این مساله، تحرک بخشیدن به سیستم اداری و مخصوصاً دستگاههایی است که در ارتباط با سرمایهگذاران هستند و نکتۀ دوم مکانیزمهایی است که الان در برخی از مناطق کشور دنبال میشود و ما در استان کرمان در حال آمادهسازی یک مکان تحت عنوان اتاق سرمایهگذاری هستیم که آن مکان محل حضور نمایندگان دستگاههای مختلف اجرایی مرتبط با سرمایهگذاران است تا روند صدور مجوزها در یک مکان مشترک دنبال شود و کار در این حوزه تسریع پیدا میکند».
استاندار کرمان افزود: «علاوه بر این ما در تهران هم یک اتاق مشترک سرمایهگذاری را ایجاد کردیم که ظرف یکی دو هفتۀ آینده افتتاح خواهد شد. این اتاق برای کسانی است که در تهران میخواهند موضوعات مرتبط با سرمایهگذاری خود در استان کرمان را مورد پیگیری قرار دهند. آنجا هم مدیران حضور پیدا میکنند، با سرمایهگذاران جلسه میگذارند و روند صدور مجوزهای خود را پیگیری میکنند».
وی تاکید کرد: «مکانیزمهایی را در استان به وجود آوردیم که با کمترین هزینه و با بیشترین بهرهوری بتوانیم مجوزهای لازم را در حوزه سرمایهگذاری در استان در بخشهای مختلف صنعت، معدن، تجارت، خدمات و گردشگری داشته باشیم».
به موضوع تقسیمات کشوری ورود نمیکنم
استاندار کرمان در پاسخ به سوالی دربارۀ تقسیم استان کرمان به دو استان مجزا گفت: «بنای من بر این است که به تقسیمات کشوری ورود نکنم زیرا مسائلی مانند استان جدید در اختیار قانونی هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی است و من به جد از ورود به این مباحث پرهیز میکنم».
وی در توضیح بیشتر بیان کرد: «میدانم اگر ما بخواهیم به عنوان مدیران استانی به این مباحث ورود کنیم تمرکزمان، که امروز بخشی از آن بر رفع محرومیتهای جنوب استان کرمان است را از دست خواهیم داد».
طالبی خاطرنشان کرد: «ما بنا را بر کار، فعالیت و رفع مشکلات و محرومیتها در جنوب استان کرمان گذاشتیم».
وی همچنین توضیح داد: «البته ما در خصوص دریای عمان بنا داریم فارغ از مسائل تقسیمات کشوری بتوانیم از این استعداد و ظرفیت استفاده کنیم و برنامهای داریم که با همکاری استان هرمزگان یک اسکلۀ اختصاصی برای استان کرمان در دریای عمان داشته باشیم که تسهیلکنندۀ ارتباط با استان کرمان و همچنین تسهیلکنندۀ صادرات و واردات استان کرمان و بنگاههای اقتصادی استان باشد». /پ
نظر خود را بنویسید