فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران با بیان اینکه رشد سرطان در ایران بیش از رشد جمعیت است گفت: «در میان ۱۰ سرطان شایع بین زنان و مردان ایرانی، پستان و پروستات در مرتبۀ اول قرار گرفته، سپس معده و روده بزرگ است».
دکتر محمداسماعیل اکبری با بیان اینکه پس از سرطان معده و روده بزرگ، سرطان مثانه، ریه، تیروئید، مغز، مری و تخمدان در ایران شایع است، گفت: «ابتلا به سرطان بر اساس سن متفاوت است؛ ابتلای اطفال به سرطان حدود ۲.۵ درصد است. از ۵۰ سالگی میزان ابتلا به سرطان افزایش مییابد و ابتلای زنان به سرطان به دلیل بیماری سرطان پستان زودتر اتفاق میافتد».
وی سرطان معده و سپس سرطان پستان را بیشترین نوع درگیری زنان با سرطان اعلام کرد و با تأکید بر اینکه سرطان پستان با این وجود که نجیب است اما دومین دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: «در انواع دیگر سرطان، مرگومیر زنان مانند مردان است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، اکبری در نشست خبری با موضوعات مرتبط با سرطان با مقایسۀ ابتلا به سرطان در زن و مرد بیان کرد: «به طور کلی مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا میشوند. اگر سرطان پستان را نیز از سرطان شایع زنان حذف کنیم، میزان ابتلای مردان بسیار بیشتر است».
وی ادامه داد: «مردان کمتر به فکر بیماریهای خود هستند و به همین سبب در کلینیکهای سرطان مردان کمتری را میبینیم».
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایرانیادآور شد: «سازمان ملل اعلام کرد که مرگ مردان ناشی از سرطان در ۲۰ سال آینده دو برابر میشود».
وی ضمن مقایسۀ دادههای ابتلا به سرطان در ایران در مقایسه با آمارهای جهانی اظهار کرد: «مرگ ناشی از سرطان در ایران هر ساله کمتر شده است؛ توانمندی در کنترل سرطان معادل کشورهای پیشرفته دنیاست و از توانمندی بالای علمی در زمینۀ کشف سرطان برخورداریم؛ اگرچه سرطان در ایران و دنیا دومین علت مرگ است».
اکبری ادامه داد: «البته ممکن است در سال آینده سرطان به اولین عامل مرگومیر در دنیا تبدیل شود؛ اما در حال حاضر اولین عامل دلایل قلبی و عروقی است».
وی کشندهترین سرطانها را دستهبندی کرد و گفت: «کشندهترین سرطان در مردان و زنان سرطان معده است و سپس سرطان ریه، کبد و سیستم صفراوی، روده بزرگ، پستان و مری کشندهترین سرطانهاست».
اکبری سرطان را مسئلهای اجتماعی بیان کرد و با تاکید بر ارتباط ابتلا به این بیماری با رفتار و فاکتورهای اجتماعی، یادآور شد: «آب و هوا، بهداشت، میزان مصرف نمک، مصرف مواد و چای داغ و… از جمله موارد مرتبط است».
وی همچنین گفت: «بروز سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است؛ اما بار بیماری سرطان ایران معادل کشورهای غربی است»>
وی توضیح داد: «سرطان در ایران به دلیل جوانی جمعیتش، بیشتر میان جوانان دیده میشود و در نتیجه طول عمری که در مجموع بر اثر مرگ و میر ناشی از سرطان از دست میرود نیز بیشتر است. این در حالیست که در کشورهای غربی اغلب سالمندان بیمار میشوند».
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران به ارائۀ آمار دیگری پرداخت و گفت: «زنان زودتر از مردان به سرطان مبتلا میشوند و سرطان در زنان از بازۀ ۳۰ تا ۳۵ سالگی افزایش پیدا کرده و در آقایان از سنین بالاتر آغاز میشود».
وی افزود: «در ایران سرطان پروستات است که موجب مرگ مردان می شود. سرطان پروستات قابلیت پیشگیری ندارد و تقریبا پیشگیری از آن امکانپذیر نیست؛ با این وجود امکان کشف زودرس و درمان آن ممکن است. پروستات مردان با افزایش سن بزرگ میشود. رفتار ادرارشان متفاوت شده و این در ۸۰ درصد از موارد طبیعی است».
اکبری خاطرنشان کرد: «اگر ادرار مردان بیش از ۴۰ تا ۵۰ سالگی حاوی خون بود، فشار ادرار کم و تخلیۀ آن دردناک شد، باید به پزشک مراجعه کنند». /پ
نظر خود را بنویسید