گروه اقتصاد ـ رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان از دولت خواست تا در تصمیمات خود، صنایع کوچک و متوسط را هم مورد توجه قرار دهد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، عباس جبالبارزی، عصر سهشنبه، دوم بهمنماه در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «ما صندوق صنایع کوچک را داریم؛ این صندوق باید ریسکپذیر باشد و اگر بخواهد عملکردی شبیه بانکها داشته باشد مناسب نیست».
وی افزود: «در بخشی از محصولات عرضه، بیش از تقاضای داخلی است و این یعنی باید صادرات داشته باشیم؛ اما بنگاههای کوچک در شرایط فعلی نمیتوانند صادرات انجام دهند. تقاضا داریم سازمان توسعه صادرات به این بنگاههای کوچک توجه کرده و در مراکز استانها، شرکتهای مدیریت صادرات راهاندازی کند».
جبالبارزی سپس با اشاره به تعطیلی بانک صنعت و معدن شعبهی سیرجان، گفت: «ما در کل استان کرمان، دو شعبهی کرمان و سیرجان از این بانک را داشتیم که شعبهی سیرجان را تعطیل کردند. تقاضا داریم بانک در سیرجان و رفسنجان و جیرفت شعب خود را راهاندازی کند».
وی خطاب به وزیر تصریح کرد: «از شما میخواهیم اختیاراتی که دارید را به استانداران واگذار کنید تا بتوانند تصمیم بگیرد و نهایتا از استاندار و رئیس صمت پاسخ بخواهید. رفتن به تهران علاوه بر هدر رفتن وقت، مسائلی را پیش میآورد که اینجا نمیتوان آن را نقل کرد».
وی بیان کرد: «در کشور، به بانک تخصصی صنایع کوچک نیاز داریم چرا که این صنایع 40 درصد اشتغال کشور را دارند و 90 درصد بنگاههای کشور را تشکیل میدهند».
جبالبارزی اظهار کرد: «زمانی ترامپ برجام را پاره کرد و به همهی ما برخورد. آقای جهانگیری اعلام کرد که کشور در جنگ اقتصادی است. حالا سوال ما این است؛ در این شرایط آیا باید قوانین و مقررات تغییر کند؟ از وقتی برجام پاره شد در کشور ما کدام مقررات متناسب با این جنگ تغییر کرده است؟». وی اضافه کرد: «شرایط بانکی و مالیاتی و بیمهای ما هیچ تغییری نکرده و بهنوعی، تحریم داخلی هم داریم».
وی تاکید کرد: «دولت وقتی میخواهد تصمیم بگیرد، نظر بخش خصوصی را بگیرد. امشب نشستند و فردا بخشنامهی ارز چهار هزار و 200 تومانی را صادر کنند، حالا از آن زمان تاکنون ببینید چقدر بخشنامه صادر شده است؟».
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «خیلی از بنگاههای کوچک و متوسط به عراق و افغانستان فروش مرزی ریالی انجام میدادند؛ سوال این است: اگر این کار، بد بود چرا گذاشتید انجام دهند، اگر خوب بود چرا راهشان را بستید؟ اگر چهار تاجر بد عمل میکنند، 90 درصد تاجران دارند کار میکنند، زندگیشان همینجاست و دو تابعیتی هم حتی نیستیم».
وی سپس با یادآوری اینکه ضمانتنامهی بانکی یکی از ابزارهای کار اقتصادی است، افزود: «با این فضای کسبوکاری که در کشور داریم؛ مگر میشود چک برگشت نخورد؟ ولی الان بنگاهی که چک برگشتی دارد نمیتواند ضمانت بگیرد. خواهشی از دولت داریم این است که تصمیمگیری در این زمینه را استانی کنید که بانک براساس مشتری که خودش میشناسد ضمانتنامه بدهد».
وی تصریح کرد: «این مسائل که دیگر دست ترامپ نیست. کارشناسان میانی میآیند بخشنامههایی مینویسند بدون اینکه تبعات آن را تحلیل کنند و بعد آن را به مقامات بالادستی میدهند که امضا کنند. همانطور که با سلطان سکه برخورد میشود، باید این افراد نیز پاسخگوی اقدامات خود باشند».
جبالبارزی برای اینکه وخامت شرایط را نمایانتر کند، گفت: «در استان کرمان، مهرماه امسال، طبق آمار تامین اجتماعی نسبت به پایان سال 96 فقط 10 هزار شغل ایجاد کردهایم».
به گزارش فردایکرمان، در این جلسه تعداد زیادی از فعالان اقتصادی مشکلات خود را با وزیر در میان گذاشتند و جلسه با پرسش و پاسخ ادامه یافت.
5926
گلایههای جبالبارزی از دولت؛
نظر خود را بنویسید