گروه اقتصاد – نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی خواستار راهاندازی نمایندگی سازمان توسعه تجارت در استان کرمان شد و گفت: «استان کرمان در ماده 43 قانون برنامه که شورای عالی معادن را به استانها واگذار کرده بخشی از درآمدهای حاصل از معدن را برای مشوقهای صادراتی دیده که میتوان از آن استفاده کرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، حسین امیری در همایش بزرگداشت روز صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمان با اشاره به سفرش به اتریش اظهار کرد: «در حوزهی بنگاههای کوچک و متوسط که اتریش تجربهی خوبی در این زمینه دارد ظرفیتهای خوبی برای همکاری وجود دارد».
وی با بیان اینکه کشور اتریش چند ملیتی نیست و به همین دلیل کمتر زیر ذرهبین آمریکاییها هستند، افزود: «اتریشیها در حوزهی همکاریهای بانکی به خصوص بانکهای کوچک دو کشور که کمتر تحت فشار آمریکاییها هستند اظهار علاقه کردند».
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان، گردشگری، انرژیهای نو و تجدیدپذیر و فنیحرفهای و مهارتآموزی را از حوزههای خوب برای همکاری با اتریش عنوان کرد و گفت: «در استان کرمان زمینهی همهی این همکاریها وجود دارد و ما انتظار داریم هم کشور اتریش هم سایر کشورها، مسوولین استانی و اتاق کرمان زمینهی این همکاریها را فراهم کنند».
وی اذعان کرد: «مردم ما انتظار دارند در شرایطی که آمریکا ما را در شرایط جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داده، کشورها همکاری خود را با بخش خصوصی ایران ادامه بدهند و تقویت کنند».
امیری خاطرنشان کرد: «کشورهایی که مدعی استقلال و تمدن هستند نباید پیادهنظام آمریکا در منطقه و ایران باشند بلکه باید استقلال خود را در این مقطع زمانی به نمایش بگذارند».
وی با بیان اینکه ایران در چند سال گذشته که یک حرکت رو به جلوی اقتصادی برای تامین رفاه مردم، اشتغال، صادرات غیرنفتی و .. داشته، گفت: «حرکتی که پس از برجام شروع شد منجر شد به حرکت اقتصادی و صادراتی در کشور اما آمریکاییها زندگی مردم ما را هدف قرار دادند».
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «در سال 96 و بعد از برجام رشد اقتصادی ما با نفت به 7/3 درصد و بدون نفت به 6/4 درصد رسید که کمتر کشوری در منطقه و اروپا با این رشد مواجه شده است».
وی اذعان کرد: «این رشد در تولید ناخالص داخلی خود را نشان داد، در بخش ساختمانی 2/1 درصد، در کشاورزی 2/3 درصد، در صنعت 3/5 درصد، در خدمات 4/4 درصد و در حمل و نقل 4/4 درصد رشد داشتیم و حرکتی در صادرات کشور و صادرات غیرنفتی ایجاد شد».
امیری افزود: «در سال 95 صادرات غیرنفتی ما سرعت بیشتری گرفت و 5/11 درصد نسبت به سال 94 افزایش یافت و این رشد ادامه داشت و حتی در سالجاری که در جنگ اقتصادی هستیم نسبت به سال 96 صادرات غیرنفتی ما رشد داشته و اگرچه سیاستها ارزی کشور با نوساناتی مواجه شد اما صادرات غیرنفتی ما از رشد خوبی برخوردار بود».
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای تسهیل صادرات استان کرمان، اظهار کرد: «استان کرمان ظرفیتهای خوبی در صادرات به خصوص در حوزهی فیزیکی دارد، نزدیکی استان به بازارهای منطقهای مثل افغانستان و پاکستان، زیرساختهایی مانند فرودگاههای بینالمللی در شمال و جنوب استان، خطوط راهآهن و بزرگراههای موجود، کار صادرکنندگان را تسهیل میکنند».
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان ادامه داد: «در بخش صنعت و معدن، چرخهی فولاد در شهرستانهای زرند و سیرجان شکل گرفته و کشور ترکیه در حال حاضر آماده است تا از منابع ذغالسنگ که در زرند وجود دارد، استفاده کند».
وی با اشاره به ظرفیتهایی مانند صنایع غذایی، انرژی تجدیدپذیر و گیاهان دارویی در استان کرمان، خاطرنشان کرد: «در استان کرمان 800هزار سطح زیرکشت گلخانهای داریم که در نظر داریم در کوتاه مدت حدود پنج درصد را زیر کشت گلخانهای صادراتمحور ببریم که حدود 40 هزار هکتار خواهد بود».
امیری خواستار راهاندازی نمایندگی سازمان توسعه تجارت در استان کرمان شد و اظهار کرد: «استان کرمان در ماده 43 قانون برنامه که شورای عالی معادن را به استانها واگذار کرده بخشی از درآمدهای حاصل از معدن را برای مشوقهای صادراتی دیده که میتوان از آن استفاده کرد».
وی همچنین با بیان اینکه باید زیرساختهای صادرات در استان تامین شود، یادآور شد: «ازجمله باید برای حضور صادرکنندگان استانها در نمایشگاههای بینالمللی و یا نمایشگاه اختصاصی کشورهای هدف با کمک سفرا تلاش شود، نمایشگاه دائمی و یا غرفهی فروش در کشورهای هدف راهاندازی شود و به بازاریابی و تبلیغات در حوزهی صادرات که از حلقههای مفقوده است نیز کمک کرد».
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان یکی از مشکلات صادراتی استانها ازجمله کرمان را اقدامات صادراتی انفرادی دانست و با بیان اینکه این مساله تهدیدآمیز است، خاطرنشان کرد: «تشکیل شرکتها و کنسرسیومهای صادراتی در هر استان لازمهی تقویت و همگرایی صادرات و صادرکنندگان خواهد بود و اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت باید برنامهای فراهم کنند که خوشهی صادراتی و شبکهای از الگوهای کوچک و متوسط صادراتمحور در استانها ازجمله کرمان بوجود بیاید».
6247
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان:
نظر خود را بنویسید