گروه جامعه ـ رئیس کانون وکلای دادگستری استان کرمان از تشکیل کانون مشاوران انتقاد کرد و آن را موازیکاری در حوزهی وکالت دانست.
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس کرمان، علی خواجوییراد صبح امروز در نشست خبری به مناسبت شصت و ششمین سالروز استقلال نهاد وکالت و روز وکیل مدافع اظهار کرد: «در خصوص استقلال وکیل در جامعه برداشت درستی نیست و مردم و حتی اندیشهمندان تصور میکنند منظور این حرف خودمختاری است اما وقتی میگوییم وکیل و نهاد وکالت مستقل باشد به معنای خودمختاری و نافرمانی از قوانین مملکت نیست، منظور از استقلال نهاد وکالت این است که وکیل در مقام دفاع از متهمانی که به هر لحاظ تحت تعقیب قضائی قرار گرفته است، بتواند از قدرت دفاع برخوردار باشد».
وی ادامه داد: «هر ساله بر اساس توافق قانونی، تعداد وکیل لازم برای هر حوزه به نظر رئیس کل دادگستری میرسد و با رای اکثریت میزان و تعداد وکیل مورد نیاز مشخص و به کانون وکلای دادگستری اعلام میشود که ما با برگزاری آزمونهای مشخص این تعداد وکیل را انتخاب میکنیم». خواجوییراد گفت: «در برنامه سوم توسعه از آنجا که شعار آن توسعهی اشتغال بود، ماده 187 وضع شد که به قوه قضائیه اجازه داد نسبت به بررسی صلاحیت مشاوره حقوقی دانشآموختگان حقوق اقدام کند و در پایان این ماده آمده قوه قضائیه اجازه دارد نسبت به صدور پروانه وکالت اقدام کند که این به معنی بازگشت مجدد به 50 سال قبل بود».
وی با اشاره به اینکه این ماده برای دورهای در برنامه پنجم توسعه وضع شد، بیان کرد: «منکر این نیستیم که به تخلفات وکیل رسیدگی نشود، اما جامعه مدنی این را نمیپذیرد که وکیل منصوب قوه قضائیه باشد و این استقلال وکالت را زیر سوال میبرد».
رئیس کانون وکلای استان کرمان گفت: «موازیکاری موجب تشکیل کانون مشاوران شد که به موازات کانون وکلا فعالیت میکند، عمر برنامه سوم توسعه و حیات حقوقی ماده 187 پایان یافته اما امسال در روز اول اسفند با وضع آییننامهای بر قانونی که حیات حقوقی ندارد، کام همه وکلای ایران تلخ شد».
وی ادامه داد: «این قانون استقلال وکیل را از بین برده است، راه اینکه تعداد وکیل بیشتری نیاز داریم این نیست که کانون مشاوران را در موازات کانون وکلا تشکیل دهند، کانون وکلا امکان این را دارد که به هر میزان وکیل مورد نیاز جامعه است، طی آزمونهای مدون و مشخص نسبت به انتخاب آنها اقدام کند».
وی با بیان اینکه کانون وکلا در سال 1389 با حضور 700 وکیل فعالیت خود را آغاز کرد، خاطرنشان کرد: «جامعه وکلای ایران به هیچ عنوان از استقلال، منظور خودمختاری و نافرمانی از قوانین را ندارد، بلکه منظور تامین اصول دادرسی عادلانه است».
خواجوییراد گفت: «دادرسی عادلانه یعنی در رسیدگی یک پرونده هر دو طرف از یک قدرت دفاعی برخوردار باشد و این ممکن نیست مگر آنکه همان طور که دادستان از علم حقوقی برخوردار است، طرف دیگر هم اسلحه حقوقی داشته باشد که این اسلحه حقوقی، وکیل مدافع است».
وی ادامه داد: «وکیل مدافعی میتواند از حق فرد دفاع کند که وابسته به قوه حاکمیت نباشد، بلکه توسط قوانینی که حاکمیت وضع کرده انتخاب شود». خواجوییراد اظهار کرد: «وکیل باید از استقلال به نحوی برخوردار باشد که بتواند از موکل خود و متهم دفاع کند و این به شرطی است که قوانین مجلس شورای اسلامی تعیین کننده باشند».
7067
رئیس کانون وکلای دادگستری استان مطرح کرد
هشدار دربارۀ وابستگی وکلا
وکیل نباید منصوب قوه قضاییه باشد
نظر خود را بنویسید