مینا قاسمی- دکتر اکبر ایرانی، مدیر مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب، عصر روز یکشنبه 29 اردیبهشتماه، در کتابسرای اردیبهشت، در مراسمی که برای بزرگداشت دکتر محمود مدبری، استادتمام زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهیدباهنر کرمان تدارک دیده شده بود، پیرامون جایگاه علمی این استاد و پژوهشگر ادبیات، وجود وی را در راستهبازار کنونیِ مقالهسازیها، کتابسازیها و مدارک و پژوهشهای جعلی که فضای دانشگاهی را مسموم کردهاند، ارزشمند و قابل ارج دانست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فردایکرمان، ایرانی در این مراسم گفت: «آشنایی من با دکتر محمود مدبری از زمانی بود که ایشان لطف میکردند و مقالات (خود را) به میراث مکتوب ارسال میکردند و اکنون هم هرزمان که نام کرمان میآید، نام سه انسان بزرگ همیشه زینتبخش ذهن و جان من بوده است. یکی از آنها دکتر باستانیپاریزی است، که نام ایران را اعتلا بخشیده، دیگری مهندس اسلامپناه است که بسیار ایشان را دوست میدارم و نفر دیگر دکتر محمود مدبری است».
وی در ادامه، مدبری را در ادامهی نسل اول اساتید برجستهی ادبیات دانست و اظهار کرد:«روحیهی علمی در ما ایرانیان از زمانهای قدیم وجود داشته است؛ یعنی از زمان ابوریحان بیرونی که میتوانم بگویم او تنها کسی است که در کل تمدن اسلامی برخوردار از روحیهی آکادمیک و پژوهشی است. اکنون نیز همین روحیه به استادان معاصر ما منتقل شده است؛ چنانکه اساتید بزرگی چون علامه قزوینی، فروغی، همایی و... را داشتیم و دکتر مدبری نیز بقیة السیف این نسل هستند».
این مصحح نسخ خطی افزود:«اما متاسفانه در دوران معاصر کمتر شاهد این اتفاق هستیم چراکه سیستم به گونهای شده است که نمیتواند این نسل را در دامن خود بپروراند. حالا دیگر از زمان ابوریحان رسیدهایم به این زمانهی بیابوریحان و اساسا بیگل و ریحانی که آنقدر مقالهسازی و کتابسازی بیداد میکند که وقتی گاهی مقابل موسسه خودمان قدم میزنم صدای فرد خوشصدایی(!) به گوشم میرسد که میخواهد پایاننامه و مقاله و مدرک دکترای جعلی بفروشد! هرچقدر که من به شهرداری، پلیس، سدمعبر و... زنگ زدم نتیجهای نداد! سرانجام به وزارت علوم نامهای نوشتم و گفتند ما دو، سهسال است که شکایت خود را به قوه قضائیه فرستادهایم و به ما جواب دادهاند هنوز در نوبت است!»
وی اذعان کرد:«ما کجا بودیم و به کجا رسیدهایم؟»
به گزارش فردایکرمان، در این مراسم به تدارک کتابسرای اردیبهشت، مهندس محمدحسین اسلامپناه، هنرمند برگزيدهی صحّاف سنتیکار کشورمان حضور داشت. همچنین دکتر ابوالفضل خطیبی، شاهنامهپژوه و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دکتر محمود مدبری در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداختند که مشروح سخنان آنان در پایگاه خبری فردایکرمان منتشر شده است. /م
9405
دکتر اکبر ایرانی در شب بزرگداشت استاد محمود مدبری:
نظر خود را بنویسید