فردایکرمان ـ گروه جامعه: کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان با بیان اینکه هر روز حدود ۵۰۰ بیمار جدید را فقط در شهر کرمان شناسایی میکنیم، گفت: «افراد بعد از ابتلا به کرونا، میتوانند از پروتئینهای سالم، گوشت مرغ، ماهی، سوپ و میوهجات تازه استفاده کنند و استفاده از لبنیات ممنوعیتی ندارد».
صحبتی همچنین اظهار کرد: «داشتن استراحت کافی روز قبل از زدن واکسن و تغذیهی مناسب و کار نکردن با وسائل الکترونیکی روز قبل و بعد از واکسن از مواردی است که باید به آن توجه کرد؛ ضمن اینکه افرادی که واکسن کرونا تزریق میکنند تا ۲۴ ساعت بعد نباید فعالیت بدنی سنگین داشته باشند و تغذیهی مناسب، استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان کمک میکند این دوره به راحتی پشت سر گذاشته شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سعید صحبتی، یکشنبه هفتم شهریورماه افزود: «در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ بیمار در بیمارستانهای استان کرمان بستری هستند و ۳۰۰ نفر از این افراد شرایط بدحال و وخیم دارند».
وی سپس، دربارهی طولانی شدن عوارض بیماری کرونا در برخی افراد اظهار کرد: «حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد کرونا سرپایی و در حد یک سرماخوردگی ساده است و با درمانهای ساده و خانگی رفع میشود و در ۱۵ درصد موارد بیماری عارضهدار است که نسبت به جمعیت عدد قابل توجهی میشود».
کارشناس ستاد کرونای استان کرمان توضیح داد: «عوارض کرونا دو نوع هستند که یک نوع آنی و زودهنگام بوده و عمدتا درگیری ریه و اختلالات خونی ناشی از بیماری است که سر و کار بیمار به بیمارستان کشیده میشود و درصدی جان خود را از دست میدهند. عوارض دیگر، دیرهنگام هستند. بعد از اینکه فرد خوب و علائم رفع میشود اما در روزهای بعد احساس میکند توان و انرژی قبلی را ندارد و درجاتی از افسردگی، عوارض گوارشی و عوارض پوست و مو را ممکن است تجربه کند که این عوارض درازمدت که خیلی جدی و خطرناک نیست، ممکن است طول بکشد تا خوب شود؛ مثل برگشتن حس بویایی که ممکن است تا شش ماه طول بکشد و برای ترمیم سلولهای ریه تا هفتهها سرفه ها ادامه داشته باشد و این عوارض عمدتا رفع میشود».
صحبتی دربارهی آسیبهای روحی ناشی از کرونا اظهار کرد: «اضطراب و استرس میتواند موجب کاهش قدرت سیستم ایمنی باشد در حالی که سلاح ما در مقابل کرونا سیستم ایمنی است و کسانی که ترس وسواس گونه از کرونا دارند و احتیاط غیرضروری و وسواسگونه انجام می دهند، زودتر از دیگران مبتلا میشوند و اضطراب شدید باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن میشود و روند بهبودی آنها به تاخیر میافتد».
کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان دربارهی تغذیهی بعد از ابتلا به کرونا نیز توضیح داد: «افراد میتوانند از پروتئینهای سالم، گوشت مرغ، ماهی، سوپ و میوهجات تازه استفاده کنند و استفاده از لبنیات ممنوعیتی ندارد».
صحبتی در بخش دیگری از سخنانش، بیان کرد: «همهی واکسنها یکسری عوارض ایجاد میکنند که عمدتا خفیف و گذرا است و اختلالی در روند زندگی عادی فرد ایجاد نمیکند و بعد از سه روز برطرف میشود؛ درد محل تزریق، تب خفیف، احساس خستگی و کسالت از عوارض تزریق واکسن است و بعضا ممکن است حساسیت خفیف ناشی از واکسن را تجربه بکنند».
وی اضافه کرد: «داشتن استراحت کافی روز قبل از زدن واکسن و تغذیهی مناسب و کار نکردن با وسائل الکترونیکی روز قبل و بعد از واکسن از مواردی است که باید به آن توجه کرد؛ ضمن اینکه افرادی که واکسن کرونا تزریق می کنند تا ۲۴ ساعت بعد نباید فعالیت بدنی سنگین داشته باشند و تغذیه مناسب، استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان کمک میکند این فاز به راحتی پشت سر گذاشته شود».
وی تاکید کرد: «از کسانی که در اولویت واکسیناسیون هستند تمنا داریم واکسن را دریافت کنند و در زمان تزریق اگر بیماری زمینهای دارند، داروی خاصی مصرف میکنند و یا خانم هایی که باردار هستند حتما به همکاران ما اعلام کنند».
صحبتی خاطرنشان کرد: «عمدهی واکسنها کمخطر هستند و ایمنیزایی لازم را دارند و نباید به شایعات توجه کنند»./ الف
نظر خود را بنویسید