فردایکرمان – گروه جامعه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه بعد از حملۀ آمریکا به ایران، جامعۀ ایرانی یکپارچه، همدل و همراه بودند، گفت: «یکی از ابعاد روح ایرانی این است که در برابر تحقیر و تهدید مقاومت میکند».
سیدعباس صالحی تاکید کرد: «مسئولان کشور باید قدردان این ملت عزیز باشند که با وجود همۀ سختیها، ناملایمت، مشکلات، نامهربانیها و انتقاداتی که بهحق، از شیوۀ حکمرانی و مسئولین دارند وقتی به این بزنگاههای تاریخی میرسند، میدانند کجا بایستند».
وی با تاکید بر اینکه ملت ما، ایران را با منِ مسئول اشتباه نمیگیرند، یادآور شد: «آنها ممکن است به من مسئول انتقاد داشته باشند اما وقتی میبینند ایران در خطر است ایران را معادل من مسئول حساب نمیکنند. مسئولان هم خودشان را معادل ایران و آیندۀ ایران ندانند و مثل مردم، به ایران فکر کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا، وی دوم تیرماه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، اظهار کرد: «رژیم صهیونی تصور میکرد فضای اجتماعی ایران، فروپاشیده است و میتواند حملات نظامی و امنیتی را به نتیجه برساند».
صالحی با بیان اینکه تصور دشمن مبتنی بر دو اصل بود ادامه داد: «یکی بر پایۀ تصوراتی بود که جریانهای معاند مردم ایران و نظام به رژیم صهیونی منتقل میکردند. پایۀ دوم هم برخی از برداشتهایی بود که مبتنی بر پیمایشهای اخیر، افول سرمایههای اجتماعی و امید اجتماعی را نشان میدادند. این دو، رژیم صهیونی را به این نتیجه رسانده بود که با یک جامعۀ فروپاشیده طرف است که میتواند بدون مانع آن را شکست بدهد. اما از آنچه غافل بودند، تار و پود ایرانی بود. اینکه ایرانیها میتوانند عصبی باشند یا نسبت به مسائلی منتقد و معترض باشند؛ اما حساسیتها و تعصبهای آنها روی مسائلی است که حاضر نیستند از آن عقبنشینی کنند».
وی با یادآوری اینکه صدام نیز این اشتباه را مرتکب شد، خاطرنشان کرد: «او وقتی در شهریور ۵۹ به ایران حمله کرد تحلیلهای ظاهری به نسبت درستی داشت. ارتش ایران فروپاشیده بود، سپاه شکل نگرفته بود و نزاع میان احزاب در جریان بود. صدام خیال میکرد تا فضای حمله به ایران را فراهم کند با جامعۀ فروپاشیدهای طرف است که میتواند سریعا تا تهران بیاید. امروز هم رژیم صهیونی تصور میکرد میتواند راه خود را سریع پیش برود و به نتیجه برسد؛ اما غافل از اینکه ایران تکیهگاههای تاریخی دارد و این تکیههای تاریخی که کشور را ساختند در این مقاطع به کمک ایران میآید».
وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه بعد از حملۀ آمریکا به ایران، باز هم جامعۀ ایرانی یکپارچه، همدل و همراه بودند و کنار هم ایستادند، توضیح داد: «ایرانی وقتی تهدید شود یا احساس تحقیر کند، در مقابل آن مقاومت میکند. روح ایرانی محصول یک سال، دو سال یا ۱۰ سال گذشته نیست. جوامعی همچون رژیم صهیونی شناسنامۀ جعلی دارند؛ اما کشوری که سالها سابقۀ تمدنی دارد درونش روحی شکل گرفته که باید به آن توجه کرد».
گرفتار خطای تحلیلی در رسانه نشویم
وی با یادآوری این نکته که بخشی از جنگ، جنگ رسانهای و روانی است، گفت: «دشمن از قبل مقدمات این جنگ روانی را با پولپاشیهای فراوان، شکل داده بود. لذا طبیعی است که در شرایط جنگی ترکیبی قرار داشته باشیم و مقاومت رسانهای ما به اندازۀ مقاومت نظامی ما اهمیت پیدا میکند؛ چراکه در این میدان است که پیروز نهایی مشخص میشود و معنا مییابد».
صالحی ادامه داد: «باید قدرت تحلیل اجتماعی مردم را بالا برد. در حال حاضر سواد رسانهای معطوف به تحلیل رسانهای اهمیت زیادی مییابد. جامعهای که به ایران میاندیشد، فکر میکند و ایران برایش مهم است، نباید گرفتار خطای تحلیل شود. نخبگان، باید قدرت تحلیل جامعه را بالا ببرند و به قدرت تحلیل اجتماعی در سطوح مختلف کمک کنند. نباید فقط شنوندۀ خبر بود؛ بلکه باید خبر را فرآوری کرد و در این جریان، به جمعبندی رسید. این یکی از مهمترین وظایف نخبگان است».
وی با قدردانی از تمامی اصحاب فرهنگ و هنر گفت: «آنها در 10 روز گذشته، فراتر از انتظار در صحنه حضور داشتند. یکی از گروههای مهم و مرجع اجتماعی ما، اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستند. در این 10 روز، با سلیقههای مختلف، با عقیدههای متفاوت، چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور، بدون آنکه کسی از آنها بخواهد یا دستور دهد، با یک جوشش درونی، اقدامات قابل توجهی انجام دادند».
وزیر فرهنگ ادامه داد: «از حمایتهای ابتدایی مانند انتشار یک استوری، تا کارهای متنوعی که تولید و عرضه شد قابل توجه بود. سهم اصحاب فرهنگ و هنر در این فضا، بهراستی شگفتآور بود. به نظر من، این 10 روز یکی از مقاطع ماندگار تاریخ ایران است. این سخن از روی هیجان نیست. عمر ما بهگونهای بوده که دورههای مختلفی را تجربه کردهایم؛ انقلاب را دیدهایم، دفاع مقدس را دیدهایم. اما واقعاً چنین اجماعی از سوی اصحاب فرهنگ و هنر در حمایت از ایران و دفاع از کشور، حتی در روزهای ابتدایی دفاع مقدس نیز یکجا وجود نداشت».
صالحی ضمن قدردانی مجدد از اطلاعرسانی خبرنگاران گفت: «خبرنگاران، با تصویرسازیهایی که انجام میدهند، روایتی را میسازند که آن روایت میتواند معنایی برای بسیاری از اتفاقات حال و آینده ایجاد کند. اینکه در چنین شرایط دشواری، پای این کار مهم ایستادهاند، شایسته شادباش و تقدیر است. به همۀ آنها تبریک میگویم که در این نقطۀ حساس و در این لحظۀ تاریخی حضور دارند؛ لحظهای که میتوانند هم پیش وجدان خود و هم در برابر قضاوت تاریخ سرافراز باشند».
نظر خود را بنویسید